Θέληση για δύναμη: Γυναίκες που έδωσαν μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού!
Όταν το θάρρος γίνεται το δυνατό σου "όπλο"!

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε χρόνο πλήττονται απο καρκίνο του μαστού τουλάχιστον 4.500 γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των γυναικών που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως με καρκίνο του μαστού αγγίζει τα 1.600.000. 

Πρόκειται για την πλέον συνηθισμένη μορφή καρκίνου στις γυναίκες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ασθένεια αυτή, αποτελεί μάστιγα για τη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό, ειδικά αν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες απ’ τις διασημότερες γυναίκες στον κόσμο, που έδωσαν σκληρή μάχη για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκαν στη διαδικασία μαστεκτομής είτε για προληπτικούς είτε για αναγκαίους λόγους:

Angelina Jolie:

Η διάσημη ηθοποιός και ανθρωπίστρια, Angelina Jolie, έριξε φως στη διαδικασία της μαστεκτομής της χωρίς καμία ντροπή, ανοίγοντας το δρόμο σε εκατοντάδες γυναίκες ανά τον κόσμο, που μέχρι στιγμής δίσταζαν να θίξουν δημόσια το ακανθώδες αυτό ζήτημα. Το Μάιο του 2013, η Angelina ανακοίνωσε στους New York Times την προληπτική μαστεκτομή της, που οφειλόταν σε αυξημένο κίνδυνο: “Η επιλογή μου δεν ήταν εύκολη, όμως είμαι χαρούμενη γι’ αυτήν. Μπορώ πλέον να πω στα παιδιά μου ότι δε χρειάζεται να φοβούνται”.

Kylie Monogue:

Η γλυκιά pop τραγουδίστρια, Kylie Minogue, διαγνώστηκε το 2005 με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία και μερική μαστεκτομή. Αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη ζωή και στηρίζει όλες τις γυναίκες στον κόσμο που πάσχουν απο καρκίνο του μαστού. “Δεν πρέπει να το βάζετε κάτω και να νιώθετε αδικημένες. Να είστε θετικές και να σκέφτεστε το μέλλον με εσάς πρωταγωνίστρια. Εμένα αυτό μου έδινε δύναμη να πολεμήσω και να νικήσω!”.

Anastacia:

Τον Ιανουάριο του 2003, η γνωστή τραγουδίστρια Anastacia, αποφάσισε να κάνει εγχείρηση προκειμένου να μειώσει το μέγεθος του στήθους της και λόγω αυτού χρειάστηκε να υποβληθεί σε μαστογραφία ρουτίνας. Από εκεί που δεν το περίμενε, όμως, ανακάλυψε πως είχε μια επιθετική μορφή καρκίνου στο μαστό της. Σύμφωνα με την ίδια: «Ποτέ στην ενήλικη ζωή μου δεν φοβήθηκα τόσο. Παράλληλα σκέφτηκα “Δεν θα πεθάνω κι αν πεθάνω, θα πεθάνω προσπαθώντας”». 10 χρόνια αργότερα, το 2013, η Anastacia διαγνώσθηκε ξανά με καρκίνο του μαστού, με αποτέλεσμα να ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία για να αναρρώσει. 4 μήνες μετά και αφού απομακρύνθηκε απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, έγραψε σε ένα tweet της: “Επιτέλους είμαι ελεύθερη από τον καρκίνο για πάντα”.

Kathy Bates:

Η πασίγνωστη βετεράνος ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, Kathy Bates (αν δεν έχεις δει την ερμηνεία της στη σειρά American Horror Story, σε παροτρύνω να το κάνεις ευθύς αμέσως!) αποφάσισε να υποβληθεί στη διαδικασία της μαστεκτομής το 2012, μόλις διαγνώστηκε πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 64 ετών: “Μετά από πολλή σκέψη, υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή […] Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να υποβληθώ σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία. Στην οικογένεια μου έχω το παρατσούκλι της ρεαλίστριας και έτσι έπραξα και σε αυτή την περίπτωση. Οι γιατροί με διαβεβαίωσαν πως θα παραμείνω σε αυτόν τον κόσμο για αρκετό καιρό ακόμα και χαίρομαι πολύ για αυτό. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά μου και στους ανθρώπους που αγαπώ!». Πόσο δυναμική και θαρραλέα ύπαρξη!

Cynthia Nixon:

Η πολυπράγμων Cynthia Nixon, ηθοποιός και νυν υποψήφια κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης με τους Δημοκρατικούς, ανακάλυψε ότι έχει κακοήθη όγκο στον δεξί της μαστό το 2006, όταν ήταν 40 χρονών, μετά απο μια προγραμματισμένη μαστογραφία ρουτίνας. Η ίδια δεν αποκάλυψε πολλά για τη νόσο της, λόγω της δημοσιότητας που είχε εκείνη την περίοδο η σειρά Sex & The City. «Δεν ήθελα παπαράτσι στο νοσοκομείο» απεφάνθη στη New York Daily News, όταν αποκάλυψε την περιπέτειά της 5 μήνες μετά τις ακτινοβολίες και την αφαίρεση του όγκου.

Δεν είναι όμως μόνο επώνυμες, εκείνες που νόσησαν και υπέφεραν απ’ την επιθετική αυτή ασθένεια, αλλά και τόσες άλλες γυναίκες εκεί έξω:
Γνωστές και άγνωστες, όμορφες, εργαζόμενες, μαμάδες, νέα κορίτσια, οραματίστριες που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, γυναίκες με οξυδερκές πνεύμα και σπιρτάδα, γυναίκες που διαπρέπουν στους τομείς τους, άνεργες γυναίκες, γυναίκες με όνειρα, γυναίκες με ματαιωμένα όνειρα αλλά με καρδιά ορθάνοιχτη και βλέμμα υπέροχο, γυναίκες που γνωρίζεις απ’ το περιβάλλον σου, απ’ τη δουλειά σου, την οικογένειά σου, τη σχολή ή τη γειτονιά που μένεις.
Σε όσες ξέρουμε, λοιπόν, και σε όσες δεν ξέρουμε, ένα πράγμα μπορούμε να πούμε:

Το θάρρος και η ψυχική αντοχή που δείχνει κανείς στις δύσκολες στιγμές, εμπνέει και δίνει κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους!

Δες κι αυτό: Δεν είναι μόνο η Κιμ! Κι αυτές οι celebrities απέκτησαν μωρό με παρένθετη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;