Oι μαθητές βγήκαν στους δρόμους - Ένταση στο Σύνταγμα
Οι μαθητές από σχολεία της Αθήνας κατέβηκαν στο κέντρο για να διαδηλώσουν και να ακουστούν ακόμη περισσότερο!

Μαθητές από πολλά σχολεία της Αθήνας κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν κατά του νέου νομοσχεδίου που προβλέπει αλλαγές στο Λύκειο.

Το μαθητικό συλλαλητήριο έγινε στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να διαδηλώσουν οι μαθητές για τις νέες αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο και θεωρούν πως τους στερείται το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη μόρφωση ενώ μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει και στις απολύσεις πολλών εκπαιδευτικών. Οι μαθητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και αναφέρουν πως τελικά δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα τους, πως θα συνεχίσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και δε θα σταματήσουν.

Μετά το τέλος του μαθητικού συλλαλητηρίου υπήρξε ένταση στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και έγινε χρήση χημικών. Από τα επεισόδια έχουν προκληθεί υλικές φθορές στο γύρω χώρο και μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιος τραυματισμός.

Όπως φαίνεται, η ένταση συνεχίζεται και η οδός Αμαλίας είναι κλειστή προς το παρόν ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιφυλακή.

Και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί μαθητικά συλλαλητήρια, με σκοπό να ακουστούν ακόμη περισσότερο οι φωνές των μαθητών.

Την περασμένη εβδομάδα, μαθητές και φοιτητές είχαν μπει στο Υπουργεί Παιδίας, όπου συνομίλησαν με τον υπουργό Παιδείας, κ.Κώστα Γαβρόγλου και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για το νομοσχέδιο και όσα προβλέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;