Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό και το τέλος της θλίψης
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Για δες τι ετοιμάζει η καινούρια εβδομάδα για το ζώδιό σου!

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Νέα Σελήνη στον Σκορπιό και το τέλος της θλίψης

Από την Λίλιαν Σίμου

Αντιμέτωποι με τη θλίψη, την απώλεια, τις αδυναμίες, και τους φόβους μας

Η Νέα Σελήνη κάθε μήνα οριοθετεί ένα νέο κύκλο προσπαθειών και είναι εκείνη η στιγμή όπου καταγράφεται ένας τομέας στον οποίο οφείλουμε να θεμελιώσουμε ένα ξεκίνημα.

Το πιο σημαντικό φαινόμενο της εβδομάδας, είναι η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, την 7η Νοεμβρίου, στις 6 μμ. Σχηματίζεται στην 15η μοίρα Σκορπιού

Η Σελήνη στον Σκορπιό, είναι στην πιο δύσκολη θέση της, είναι ζωδιακά, στο σημείο πτώσης. Αν και ζώδιο του ψυχισμού, ο Σκορπιός, κρύβει σκοτεινές πτυχές, συναισθήματα ανεκπλήρωτα, φοβίες, εμμονές, πάθη, αγωνίες.

Κτητικό και πιεστικό το περιβάλλον για το Φεγγάρι μας, για την Ψυχή.

Η φετινή Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, ξεκινά με τον ωροσκόπο στην τελευταία μοίρα του Ταύρου, όπου έχουμε τον αστερισμό των Πλειάδων και την Αλκυόνη.

Η Αλκυόνη, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, υπογραμμίζει την θλίψη, την ασάφεια και τα δάκρυα. Σε ένα κλίμα συνειδητοποίησης της απώλειας, που βιώνουμε με την Αφροδίτη στον Σκορπιό και μάλιστα σε ανάδρομη κίνηση, η Αλκυόνη στο τιμόνι της Νέας Σελήνης, προσδίδει την αίσθηση και την ατμόσφαιρα της σύγχυσης που φέρνει η συναισθηματική αναστάτωση.

Είναι όμως πιθανόν, να έχουμε διογκώσει την αίσθηση σε ό,τι μας έχει τραυματίσει και στις μνήμες που έρχονται ξανά στο προσκήνιο ως τα μέσα του μηνός, όπου και αλλάζει φορά η Αφροδίτη και επανέρχεται σε ορθή πορεία.

Η Νέα Σελήνη σηματοδοτεί την βαθιά ριζική αλλαγή σε ό,τι μας αγγίζει. Δίνει νέα ώθηση στον τομέα που μας αφορά και προσφέρει τις βάσεις για να αναζωογονηθούμε και να έχουμε νέες ευκαιρίες, ΑΝ αποκοπούμε από παλιές συνήθειες που μας έχουν βαλτώσει.

Ο Δίας στην τελευταία ζωδιακή μοίρα του Σκορπιού, και στον δύσκολο αστέρα Βungula, περιγράφει την απαίτηση να αποκόψουμε τα δεσμά με σχέσεις που θεωρήσαμε ότι ήταν ευτυχισμένες, αλλά αποδείχθηκαν τελικά, λάθος. Σχέσεις που μας βάλτωσαν, μας χειραγώγησαν, μας περιόρισαν. Η αποκοπή έρχεται με δυσκολία ή και φόβο, αλλά η Νέα Σελήνη, είναι ένα νέο ξεκίνημα… από μηδενική βάση!

Ο Άρης που την κυβερνά, είναι σε τετράγωνο με τον Δία, και σε σύνοδο με την Μαύρη Σελήνη. Οφείλουμε να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου, της εμμονής, των αδυναμιών, των εξαρτήσεων. Σε ένα χρονικό διάστημα όπου στρέφουμε προς το χθες το βλέμμα της ψυχής, ας αναγνωρίσουμε και ας διακόψουμε ό,τι μας παγίδευσε.

Ενδιαφέρον έχει ο σταυρός στα παρορμητικά, όπου οι Δεσμοί της Σελήνης, στον άξονα πλέον Καρκίνου και Αιγόκερου, είναι σε τετράγωνο προς τον Ουρανό στον Κριό και προς την ανάδρομη Αφροδίτη στον Ζυγό.

Ξανά, οι συναισθηματικές επιρροές, με την προτροπή να αφήσουμε πίσω την αναλγησία, τις μνήμες διάλυσης, την σκληρή συμπεριφορά. Να επιδιώξουμε την ισορροπία στις σχέσεις, ακόμη και με κόστος, καθώς για δύο περίπου χρόνια, στόχος καρμικός θα είναι η τρυφερότητα και η στοργή, η συναισθηματική προσέγγιση. Μία εσωτερική διαμάχη κατά την οποία θα πρέπει να διατηρήσουμε την ευγένεια, την ποιότητα και τις ισορροπίες (με την Αφροδίτη στον Ζυγό), αποφεύγοντας τις σκληρές και παρορμητικές αντιδράσεις.

Η Νέα Σελήνη βοηθά να ξεπεράσουμε την απόρριψη από την οικογένεια και κυρίως την μητέρα. Μπορεί βέβαια να φέρει στην επιφάνεια δύσκολες εμπειρίες και από την ευρύτερη «οικογένειά μας» που ενδέχεται να είναι η φυλή, η πόλη, η γειτονιά μας, ένα περιβάλλον οικείο. Το νέο φεγγάρι προσφέρει το έδαφος προκειμένου να αναγεννηθούμε από τις εμπειρίες που μας έχουν τραυματίσει, είτε είναι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, είτε από το ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο γαλουχηθήκαμε, και να θεωρήσουμε πως μπορούμε να κλείσουμε τον κύκλο του πόνου οριστικά.

Θα έχουμε αυξημένη την διαισθητική αντίληψη, και θα βρούμε την λύση σε πάθη, φόβους, ανασφάλειες. Θα μπορούμε επίσης να λειτουργήσουμε ευεργετικά προς εκείνους που μας χρειάζονται γιατί βρίσκονται στο δικό τους «σκοτάδι» ή εγκλωβισμένοι σε αγωνίες.

Ένα ευεργετικό μεγάλο τρίγωνο όπου συμμετέχει ο Χείρωνας στο τέλος των Ιχθύων ανάδρομος, ο Δίας στο τέλος του Σκορπιού και ο Β, Δεσμός στο τέλος του Καρκίνου, περιγράφει την ευχέρεια να βρούμε ξανά την αρμονία, με ευαισθησία, τρυφερά συναισθήματα, γόνιμες σκέψεις και ιδέες, ενδιαφέρον για κάθε πλάσμα που μας περιβάλλει, αγάπη και φροντίδα για την ψυχή μας.

Ας ακολουθήσουμε τις δονήσεις των συγκινήσεων, ας αφουγκραστούμε την αγωνία της ψυχής, να αναγεννηθεί.

Στην έναρξη του κύκλου, μπορούμε να κάνουμε πολλά!

-Να είμαστε αυστηροί και συγκροτημένοι, να παλέψουμε τίμια, δίκαια και λογικά για ένα στόχο που θα φωτίζει τα επόμενα βήματά μας.

-Να μην επιτρέψουμε σε φοβίες και συμπλέγματα (κατώτερη φύση του Σκορπιού) να γίνουν εμμονές και να μας χειραγωγήσουν.

-Να μην θελήσουμε να ελέγχουμε τους άλλους για δύναμη και κέρδος.

-Να αποφύγουμε τα πάθη που γίνονται αιτία για να φθάσουμε στα άκρα

-Να καταλάβουμε πως η ζωή έχει ένα τέλος και κάθε τέλος μία νέα αρχή

-Να προσπαθήσουμε να αναγεννηθούμε μέσα από τις στάχτες, μετά από κάθε εμπόδιο ή απώλεια

-Να αναγνωρίσουμε την δύναμη της μεταμόρφωσης

-Να αφήσουμε πίσω κάθε σκληρή εμπειρία, συμπεριφορά

-Ας θέσουμε τέλος σε ό,τι προκαλεί θλίψη, ανασφάλεια, σκοτεινιάζει την ψυχή

Με τη Νέα Σελήνη ένας νέος στόχος μας μεταμορφώνει και ξεκινάμε το ταξίδι, απομακρύνοντας το σκοτεινό παρελθόν, τις αδυναμίες που μας είχαν καθηλώσει, τα αρνητικά συναισθήματα. Οι φοβίες μας είναι μέρος της μεταμόρφωσης και κινητήριος δύναμη, για να τις μετουσιώσουμε σε δύναμη και να κυριαρχήσουμε σε ό,τι μας περιόριζε ως αυτή τη στιγμή !

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018 ανά ζώδιο

Κριός

Βαρύτητα θα έχει αυτό το διάστημα στα οικονομικά σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει. Φοβίες και ανασφάλειες που βγαίνουν στην επιφάνεια ή έχετε ήδη επεξεργαστεί, σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε σημαντικές συνειδητοποιήσεις και αλλαγές.

Θα σας συγκινεί βαθύτερα το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, μέσα από εσωτερικές σπουδές. Η απώλεια και η έλλειψη σταθερότητας θα είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και θα ήταν καλό να μην έχετε αφέλεια στην ρευστοποίηση κεφαλαίων ή σε δάνεια ή χρέη. Δύσκολα θα έρθει η βελτίωση, επομένως πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για απρόοπτα και αλλαγές.

Στην ψυχολογική σας δομή, αλλάζουν πολλά και είναι δύσκολο πλέον να αφήσετε συσσωρευμένα μέσα σας, συναισθήματα αγωνίας, άγχους, ανικανοποίητου έρωτα και αβεβαιότητας. Ωστόσο, χρειάζεστε τόλμη για να κατανοήσετε αυτό που ζητάτε πραγματικά.

Στις ερωτικές σας σχέσεις, ένα νέο ερωτικό ξεκίνημα είναι απαραίτητο και πρέπει να σας ενδιαφέρει. Επειδή όμως υπάρχουν και δύσκολα στοιχεία, θα σας συνιστούσαμε να κάνετε την αλλαγή μέσα από ουσιαστική προσέγγιση με το ταίρι σας, αναθερμαίνοντας την σχέση. Αν δεν είναι εύκολο και δεν μπορείτε να σταθείτε σ’ αυτή την σχέση άλλο, θα ήταν καλό να κλείσει ο κύκλος για να αισθανθείτε ελεύθεροι για νέες κατακτήσεις.

Δημιουργικές ιδέες και ευκαιρίες, θα πρωτοστατούν στο εξής.

Ταύρος

Το νέο φεγγάρι αγγίζει άμεσα τις σχέσεις και φυσικά σας οδηγεί να κατανοήσετε τον εαυτό σας μέσα από αυτές, καθώς έγιναν το τελευταίο έτος, ο καθρέφτης σας. Οι προκλήσεις στον συγκεκριμένο τομέα για σας υπήρξαν μεγάλες και ποικίλες.

Έρχεται η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές και φυσικά για μία νέα προσέγγιση με τα άτομα που έχετε συχνή επαφή. Μπορεί αυτό να φέρει ανατροπές σε συνεργασίες, καθώς θα φανεί ένα χάσμα μεταξύ των προσδοκιών τους και των δικών σας. Αλλά και να αναθερμάνετε μία συνεργασία που δεν αποδίδει, αν και οι δύο πλευρές επιθυμείτε να προοδεύσετε. Δεν θα ήταν καλό να εμπιστευθείτε υποσχέσεις δίχως βάση.

Έχετε την δυνατότητα να κερδίσετε, επενδύοντας σε νέες ιδέες, κατακτώντας ένα νέο στόχο.

Στην προσωπική σας ζωή, αν είστε παντρεμένοι και η σχέση έχει ατονήσει, μπορεί να δώσετε τώρα το κέντρισμα για μία νέα προσέγγιση. Αν όμως δεν υπάρχουν περιθώρια, ενδέχεται ένα νέο ενδιαφέρον να σας προκαλέσει την προσοχή, και να θελήσετε να κάνετε μία νέα αρχή στη ζωή σας. Ενδεχομένως θα γνωρίζετε πως ζητάτε ένα νέο προφίλ σχέσεων και αυτό συνεπάγεται προσωπικές αλλαγές, που αναπτύσσονται, και σταδιακά ολοκληρώνονται.

Δίδυμοι

Η νέα αυτή φάση ζωής έχει περισσότερο να κάνει με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στη ζωή σας. Κόπωση, πίεση και αρκετό άγχος, είναι αλήθεια πως αρχίζουν να περιορίζουν τη χαρά και να δίνουν σημασία στην αλλαγή που επιβάλλεται στην καθημερινότητά σας. Νέες εμπειρίες, νέα ενδιαφέροντα, ίσως νέες δεσμεύσεις, αλλά και κάποια ξεκαθαρίσματα, αφού θα αποφύγετε τα παλιά που δεν έχουν πλέον να σας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Επιπρόσθετα, θα λέγαμε πως είναι απαραίτητο να προχωρήσετε ως την επόμενη φάση της ζωής, όπου θα ασχοληθείτε με τα ουσιαστικά και θα αναλάβετε ένα έργο που θα σας αναδείξει, αν το επιμεληθείτε με γνώση και συνέπεια. Το αποτέλεσμα θα είναι δημιουργικό, ενδιαφέρον και διαχρονικό.

Παράλληλα, τα θέματα υγείας θα είναι σημαντικό να μην αμελούνται και αν αποφασίσετε μία αναζωογόνηση του οργανισμού, θα λέγαμε πως είστε στην κατάλληλη εποχή. Αν είχατε ως τώρα αφήσει κατά μέρος την επιμέλεια και την φροντίδα κάποιων ανθρώπων, θα πάρετε αποφάσεις και θα αφοσιωθείτε στις ανάγκες τους.

Καλή περίοδος για σχέσεις με ποιότητα, αγάπη, χαρά και αρμονία. Η κοινωνική ζωή αναπτύσσεται άνετα αυτή την εποχή και σας φέρνει ισορροπία στη ζωή. Μοιραστείτε χρόνο με τους αγαπημένους σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;