Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συνήθειες εν ώρα οδήγησης;
Τα περισσότερα ατυχήματα οφείλονται σε αυτές τις συνήθειες!

Η οδήγηση στους δρόμους της πόλης μας, είτε πρόκειται για μετάβαση στο χώρο εργασίας μας, είτε για ταξίδι, είτε για λόγους διασκέδασης, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της καθημερινότητάς μας!

Απ’ την άλλη, οι διάφοροι αντιπερισπασμοί που πολύ συχνά αποσπούν την προσοχή των οδηγών, πρέπει να μετριάζονται σε μεγάλο βαθμό, γιατί ενέχουν κινδύνους που αφορούν την ίδια μας τη ζωή αλλά και τη ζωή των άλλων!

Επομένως, μια πιο ορθή οδική συμπεριφορά οφείλει να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους στο δρόμο, αλλά και το ποσοστό του 35% των τροχαίων ατυχημάτων, που οφείλονται καθαρά σε εξωγενείς παράγοντες που αποσπούν την προσοχή μας εν ώρα οδήγησης και μας καθιστούν λιγότερο συγκεντρωμένους!

Ας δούμε κάποιες απ’ τις χειρότερες συνήθειες που υιοθετούμε συχνά την ώρα που είμαστε πίσω απο το τιμόνι:

  1. Υπερβολική απασχόληση με το GPS

Παρότι το gps έχει φέρει “επανάσταση” στην εύρεση δρόμων και οδών που ψάχνουμε και βοηθάει σίγουρα στον καλύτερο προσανατολισμό μας, μπορεί να μετατραπεί σε παράγοντα αντιπερισπασμού, ιδιαίτερα αν το χρησιμοποιούμε υπερβολικά! Μην προσέχοντας τι γίνεται στο δρόμο εκείνη τη στιγμή, στην ουσία διπλασιάζεται η πιθανότητα να προκληθεί τροχαία ατύχημα.

2. Οδήγηση εν ώρα ψυχικής σύγχυσης

Πόσες φορές οδήγησες κυριολεκτικά “φουρκισμένος” και ψυχικά αναστατωμένος; Σύμφωνα με πολλές έρευνες, οι πιθανότητες οδικού ατυχήματος αυξάνονται, όταν οι οδηγοί βρίσκονται σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, η οποία αποσπά την προσοχή τους.

3. Κάπνισμα πίσω απ’το τιμόνι

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ακόμα ένας παράγοντας που οφείλεται για τροχαία ατυχήματα, λόγω του ότι επιδρά αρνητικά στην αυτοσυγκέντρωσή μας εκείνη τη στιγμή.

4. Φαγητό και ποτό εν ώρα οδήγησης

Το καταλαβαίνω πως η μέρα έχει 24 ώρες και πολλές φορές ακόμα κι αυτές δε μας φτάνουν, οπότε “αναγκαζόμαστε” να γλιτώσουμε χρόνο, τρώγοντας ή “τσιμπώντας” κάτι όσο οδηγούμε! Ωστόσο, η κατανάλωση φαγητού και ποτού αποτελεί μια αρκετά επικίνδυνη οδική συνήθεια, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει ατύχημα, λόγω της απόσπασης προσοχής μας και της αρνητικής επίδρασης στα γρήγορα αντανακλαστικά μας. Με καφέ και σάντουιτς στο χέρι, πως θα πατήσεις εγκαίρως το φρένο, αν χρειαστεί;

Δες κι αυτό: Γιατί χαμηλώνουμε το ραδιόφωνο όταν παρκάρουμε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;