Υπάρχει μια νυχτερινή συνήθεια που αυξάνει την πιθανότητα κατάθλιψης!
Μας αφορά όλους!

Ο ύπνος και η ψυχική υγεία αποτελούν “συγκοινωνούντα δοχεία”, είναι δύο πράγματα άμεσα συνυφασμένα, όπως ήδη γνωρίζουμε!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ιαπωνική μελέτη που δημοσίευσε το American Journal of Epidemiology, η ποιότητα του ύπνου ενδέχεται να συμβάλλει στην εμφάνιση κατάθλιψης σε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με διαπιστώσεις ερευνητών, υπάρχει μια αρκετά “κακή” συνήθεια, που ακολουθούν οι περισσότεροι απο εμάς στον ύπνο, η οποία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για κατάθλιψη: Η έκθεσή μας στο φως!

Ακόμα και η παραμικρή έκθεση στο φως, λοιπόν, κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να δράσει καταλυτικά στην περίπτωση αυτή.

Με βάση τα ευρήματα της μελέτης, αποδεικνύεται ότι ο ύπνος σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού αποτελεί μια πολύ σωστή στρατηγική, προκειμένου να βελτιώσουμε τόσο την ποιότητα του ύπνου μας όσο και την ποιότητα της ψυχικής μας υγείας.

Όπως επεσήμανε ο Kenji Obayashi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νάρα και συντάκτης της εν λόγω έρευνας: «Ο ύπνος σε μια κρεβατοκάμαρα χωρίς καθόλου φως αποτελεί ενδεχομένως μια πρωτότυπη και εφικτή επιλογή για την πρόληψη της κατάθλιψης».

Δες κι αυτό: Γιατί είναι καλύτερο να κοιμόμαστε με την πόρτα του δωματίου ανοιχτή;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
FT
1 - 1
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
17'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;