Η υποχρεωτική παρακολούθηση εφήβων, οι κίνδυνοι του διαδικτύου και άλλα θέματα προσεγγίζονται από ειδικούς επιστήμονες

Από neolaia.gr Team 29 Νοεμβρίου 2018

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην Ημερίδα για την Εφηβεία!

Με στόχο την πρακτική προσέγγιση σε θέματα υγείας των εφήβων και την ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη ψυχοκοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρες 9.00 με 14.30, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί η 9η Ημερίδα για την Εφηβεία.

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στην προσέγγιση του εφήβου, καθώς πρόσφατα θεσπίστηκε από την πολιτεία (ύστερα από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 19/10/18) η παρακολούθηση των εφήβων έως 16 ετών από τους παιδιάτρους, στην κατάχρηση ουσιών, στο σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και στους κινδύνους του διαδικτύου, με δεδομένα από τον ελλαδικό χώρο.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «Εφηβική Ιατρική» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τη Δ’ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής, της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΠΕΒΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας HPV.

Τα θέματα της Ημερίδας στοχεύουν στην ενημέρωση όλων των επιστημόνων και φορέων σε θέματα εφηβικής υγείας. Παράλληλα, οι εργασίες της Ημερίδας είναι ανοιχτές και για το κοινό.

Θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD Credits) του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) στους συμμετέχοντες.

Με την υπ αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ.79678 Απόφαση, ΦΕΚ Τεύχος Β’ 4698/19.10.2018, ορίστηκε ηλικιακό όριο παρακολούθησης παιδιών και εφήβων από ιατρούς ειδικότητας Παιδιατρικής ως εξής: «Στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, στα Παιδιατρικά Τμήματα/Παιδιατρικές Κλινικές, στα εξωτερικά ιατρεία φορέων του ΕΣΥ και στα ιδιωτικά ιατρεία να εξετάζονται παιδιά ηλικίας έως δεκαέξι (16) ετών και κατ’ εξαίρεση να εξετάζονται έφηβοι έως δεκαοκτώ (18) ετών για ασθένειες χρόνιων νοσημάτων που παρακολουθούνται από ειδικές μονάδες».

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486