10 πραγματικά περίεργα facts για τα όνειρά μας

Από neolaia.gr Team 30 Νοεμβρίου 2018

Ο κόσμος των ονείρων μας είναι πραγματικά μαγικός!

Ο κόσμος των ονείρων είναι πραγματικά μαγικός. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά τρομακτικός, όσο και υπέροχος. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στα όνειρα.

Κι ακριβώς επειδή τα όνειρα είναι τόσο αχανές και μυστήριο «τοπίο», πάρα πολύ άνθρωποι -επιστήμονες και μη- έχουν προσπαθήσει ανά τα χρόνια να τα εξερευνήσουν και τα εξηγήσουν.

Ας δούμε όμως κάποια facts για τα όνειρα που δε γνωρίζαμε και είναι πραγματικά περίεργα!

1. Κατά μέσο όρο στη ζωή μας, περνάμε περισσότερα από 6 χρόνια βλέποντας όνειρα. Οι άνθρωποι βλέπουμε πολλά όνειρα κάθε νύχτα. Το καθένα διαρκεί από 5 έως 20 δευτερόλεπτα.

2. Ο θυμός και ο φόβος είναι από το πιο συνήθη συναισθήματα που έχουμε ενώ ονειρευόμαστε. Ο φόβος ειδικά είναι ένα κοινό συναίσθημα που εντοπίζεται και στους εφιάλτες και στα «κακά» όνειρα.

3. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν, κατά μέσο όρο, 4 με 7 όνειρα κάθε βράδυ.

4. Και όλα τα ζώα βλέπουν όνειρα.

5. Όταν ροχαλίζεις δε γίνεται να ονειρεύεσαι

6. Όταν τρως τυρί πριν τον ύπνο, δε βλέπεις άσχημα όνειρα. Η τρυπτοφάνη, ένα από τα αμινοξέα που περιέχει το τυρί, είναι γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει το στρες και να βοηθά τον ύπνο.

7. Όταν βλέπεις διαυγή όνειρα, μπορείς να επηρεάσεις το όνειρό σου και να κάνεις τα πάντα, για παράδειγμα να πετάξεις. Οι άνθρωποι προσπαθούμε να δούμε τέτοια όνειρα για να δημιουργήσουμε τους ονειρικούς μας κόσμους, για να δούμε κάτι συγκεκριμένο. Επιπλέον, προσπαθούμε να έχουμε τέτοια όνειρα για να λύσουμε κάποιο πρόβλημα ή για να τερματίσουμε κάποιον συγκεκριμένο εφιάλτη.

8. Ξεχνάμε το 90% του ονείρου μας μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή που ξυπνάμε.

9. Ονειρευόμαστε μόνο ότι γνωρίζουμε. Τα πρόσωπα που βλέπουμε στον ύπνο μας είναι γνωστά. Τα έχουμε δει έστω και μια φορά στη ζωή μας.

10. Πρωτοπόροι ερευνητές υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα θα είμαστε θέσει να καταγράφουμε τα όνειρά μας.

Δες κι αυτό: Πώς μπορείς να θυμηθείς τα όνειρα που έβλεπες; (Έρευνα)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ