3 πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό μας όταν παραλείπουμε ένα γεύμα

Από neolaia.gr Team 1 Δεκεμβρίου 2018

Αφήνουμε τον οργανισμό μας νηστικό για ώρες κι εκείνος μας το ανταποδίδει αναλόγως!

Τρέχουμε και δε φτάνουμε καθημερινά για υποχρεώσεις, δουλειές και χίλια δυο, με αποτέλεσμα πολύ συχνά να παραλείπουμε κάποιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

Πόσες φορές δεν έφαγες μεσημεριανό, όχι ακριβώς απο επιλογή, αλλά κυρίως απο βιασύνη ή αμέλεια;

Η αλήθεια είναι πως όταν αγνοούμε ένα γεύμα μέσα στη μέρα, οι συνέπειες στον οργανισμό και τη διάθεσή μας είναι δυσάρεστες, οπότε αν νομίζεις πως ξεχνώντας να φας, χάνεις κιλά, τότε θα σε απογοητεύσω, αλλά πρόκειται για μύθο!

Τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό μας αν παραλείψουμε ένα γεύμα;

Το σίγουρο είναι πως το σώμα μας το καταλαβαίνει και δεν πρόκειται με τίποτα να το αφήσει να περάσει έτσι!

1. Πέφτουν κατακόρυφα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα 

Λόγω του ότι η ζάχαρη αποτελεί το καύσιμο του οργανισμού μας, αν αυτή δεν κυκλοφορεί στις σωστές ποσότητες, είναι λογικό πως κάθε όργανο του σώματος μας επηρεάζεται. Επομένως, αν δε δίνουμε στο σώμα μας σάκχαρο για να κάψει, θα νιώθουμε όλη μέρα κόπωση και αδυναμία.

2. Επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και «απελευθερώνονται» ορμόνες άγχους

Παραλείποντας ένα γεύμα, η επίδραση στο μεταβολισμό σου είναι αναπόφευκτα αρνητική, καθώς ακόμα και το φαγητό που θα καταναλώσεις αργότερα δε θα χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά. Το επόμενο που θα επηρεαστεί αρνητικά είναι ο εγκέφαλος, αφού με την επιβράδυνση του μεταβολισμού, εκκρίνονται ορμόνες άγχους.

3. Πεινάς πολύ περισσότερο

Αν παραμένεις νηστικός για πολλές ώρες, μπορεί να νομίζεις ότι αδυνατίζεις, όμως αυτό δεν ισχύει τόσο. Μετά απο ώρες χωρίς φαγητό, ο οργανισμός μας ζητάει τροφές με ζάχαρη που δίνουν άμεση αίσθηση ικανοποίησης, προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια ενέργειας πολλών ωρών.

Δες κι αυτό: Γιατί «σπάνε» τα νεύρα μας όταν πεινάμε; Τώρα ξέρουμε!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486