Κέρκυρα: Η καλύτερη τοποθεσία στην Ευρώπη για κινηματογραφικά γυρίσματα

Από Κοραλία Ξεπαπαδέα 8 Δεκεμβρίου 2018

Το πανέμορφο νησί του Ιονίου κέρδισε το πρώτο βραβείο του European Film Commission Network ανάμεσα σε 12 φιναλίστ!

Με αφορμή τα γυρίσματα της γνωστής βρετανικής σειράς «The Durrells» των καναλιών ITV και PBS, το Ιόνιο νησί της Κέρκυρας αναδείχθηκε ως κορυφαία Ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα του 2018 στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.

Η Κέρκυρα αποτέλεσε την ελληνική πρόταση για φέτος, που υπέβαλλε το Hellenic Film Commision του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο αποτελεί μέλος του δικτύου των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) που διοργάνωσε και το διαγωνισμό για δεύτερη χρονιά.

Η Κέρκυρα, λοιπόν, κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης κινηματογραφικής τοποθεσίας και ξεχώρισε ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων είναι το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Το «The Durrells», το οποίο αποτέλεσε ουσιαστικά και το εφαλτήριο για την πρωτιά του νησιού στο διαγωνισμό, είναι μια δραματική κωμωδία παγκόσμιας διανομής σε βρετανική παραγωγή, που βασίζεται στα αυτοβιογραφικά βιβλία του Gerald Durrell και πραγματεύεται την παραμονή του ίδιου και της οικογένειάς του στην Κέρκυρα, όπου θα μπορούσαν να ξεφύγουν απ’ την αγγλική κουλτούρα, την οποία ο ίδιος ο Durrell χαρακτήριζε ως «αγγλικό θάνατο».

Τα κινηματογραφικά γυρίσματα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς έχουν γίνει στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, η οποία πρέπει να αναφέρουμε πως αποτελεί πλέον προστατευόμενο ελληνικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και διακρίνεται για το γραφικό χαρακτήρα και την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της.

Δες εδώ το τρέιλερ της 3η σεζόν του «The Durrells» που γυρίζεται στο πανέμορφο νησί!

Δες κι αυτό: Γιατί οι τουρίστες λένε την Κέρκυρα «Corfu»;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486