Βιταμίνη C: Γιατί μας είναι τόσο απαραίτητη τελικά;
Δεν πρέπει να λείπει απ' την καθημερινότητά σου!

H βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) παίζει έναν αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο, αφού αποτελεί μια απ’ τις δημοφιλέστερες βιταμίνες, η οποία εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας.

Ως προς την ομορφιά, η βιταμίνη C αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική ουσία, που την προστατεύει και τη διατηρεί.

Άλλωστε, ένας απο τους πιο οικονομικούς και σωστούς τρόπους για να διατηρήσουμε τη λάμψη και την ομορφιά του δέρματος, είναι να καταναλώνουμε άφθονη βιταμίνη C, πράγμα που προϋποθέτει ότι αρχικά πρέπει να αντιληφθούμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και μετά να επιλέξουμε τα προϊόντα εκείνα με τα απαραίτητα συστατικά.

Γιατί η βιταμίνη C είναι τόσο ευεργετική;

Η βιταμίνη C, που αποτελεί παράγωγο της γλυκόζης, είναι μια απαραίτητη βιταμίνη για την υγεία του οργανισμού και του δέρματος, ενώ τα οφέλη της δε σταματούν εκεί: Πέρα απ’ την αναγκαιότητα ύπαρξης της στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης του δέρματος, έχει ένα σωρό επιπλέον οφέλη, τα σημαντικότερα των οποίων είναι τα εξής:

Αντιοξειδωτική δράση: Η βιταμίνη C συνδέεται με την εξουδετέρωση των καταστροφικών και επικινδύνων μορίων, τα οποία αποτελούν τη βάση ένα σωρό ασθενειών, για παράδειγμα, ο καρκίνος, αλλά και διάφορες καρδιοπάθειες. Υπόψιν ότι πρόκειται για μια ιστορικά πολύτιμη βιταμίνη, η οποία μάλιστα, λόγω της έλλειψής της στο παρελθόν, έχει “σκοτώσει” πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι απέκτησαν σκορβούτο, μια ασθένεια που προκύπτει ως αποτέλεσμα έλλειψης της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού: Η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των μολύνσεων και στην προστασία του οργανισμού απο βακτήρια και ξένους εισβολείς. Η εν λόγω βιταμίνη μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών, αλλά και συμπτωμάτων αλλεργίας, ενώ σε υψηλές ποσότητες, μπορεί να ενεργοποιήσει την άμυνα του οργανισμού κατά των ιών.

Τέλος, από τα πιο γνωστά φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνη C, είναι τα εξής:

Μήλο, ακτινίδιο, καρπούζι, μπανάνα, πεπόνι, μούρα, φράουλες, πορτοκάλια, αβοκάντο, καλαμπόκι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, κολοκύθι, κρεμμύδι, αγκινάρες, αγγούρι, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, ντομάτα.

Δες κι αυτό: Πόσο ωφέλιμο είναι το κρύο ντους για το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;