Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο;
Η ψήφιση του αναμένεται σύντομα!

Ο υπουργός Παιδείας, κ.Κώστας Γαβρόγλου, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και αφορά στις αλλαγές του Λυκείου αλλά και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώστας στο KONTRA News αναφέρθηκε στο ζήτημα και ανέφερε πως προτείνεται ένα νέο σύστημα (για τους νέους που θα μπουν στη διαδικασία από το 2020), το οποίο θα έχει στοιχεία διαφορετικότητας και πιστεύει πως η Γ’Λυκείου δεν υπάρχει στη χώρα μας, παρά μόνο στα χαρτιά. Θεωρεί πως το σχολείο πρέπει να έχει κύρος και πως η Γ’Λυκείου πρέπει να είναι ένα προπαρασκευστικό στάδιο για να προετοιμάζονται οι μαθητές για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Ανέφερε πως πρέπει να μειωθούν τα μαθήματα στην τρίτη τάξη του Λυκείου και να αυξηθούν οι ώρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή και ανέφερε πως έχοντας κάνει κάποιες συζητήσεις με τους μαθητές, θα πάρουν υπόψιν κάποιες αντιρρήσεις των μαθητών και θα προσπαθήσουν να κάνουν το απολυτήριο να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα ανάλογο κύρος για να μπαίνουν σε κάποιες σχολές μόνο με αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
FT
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
FT
1 - 4
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;