Γαβρόγλου: Εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μόνο με το απολυτήριο
Ο Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε την Γ'Λυκείου «φάντασμα».

Ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε την Γ’τάξη του Λυκείου ως «φάντασμα» και δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του απολυτηρίου του Λυκείου.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο για τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ανέφερε:

«Είμαστε κοντά στο να νομοθετήσουμε για την Γ΄Λυκείου που είναι τάξη φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου και την έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο Λυκείου,να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα δίνει τη δυνατότητα να μπαίνει κανείς με μόνο το απολυτήριο».

Ο κ.Κώστας Γαβρόγλου μίλησε παράλληλα για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που αναμένονται λέγοντας:

«Μετά από δέκα χρόνια προχωρούμε στον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ διορίζουμε 600 εκπαιδευτικούς που έχουν δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρούνται από το 2008».

Πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Παιδείας είχε αναφέρει πως τον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο και ανέφερε πως έχοντας κάνει κάποιες συζητήσεις με τους μαθητές, θα πάρουν υπόψιν κάποιες αντιρρήσεις των μαθητών και θα προσπαθήσουν να κάνουν το απολυτήριο να αποκτήσει κάποια στιγμή ένα ανάλογο κύρος για να μπαίνουν σε κάποιες σχολές μόνο με αυτό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;