Ποιο είναι το σημαντικότερο συστατικό μιας σχέσης;
Κάπως έτσι δε δημιουργούνται οι επιτυχημένες σχέσεις;

Τι είναι αυτό που κρατά μια σχέση ζωντανή στο χρόνο; Ποια είναι τελικά η πεμπτουσία μιας ερωτικής σχέσης;

Αναζητάμε στον άλλον την κρυστάλλινη ομορφιά και τους λεπτούς του τρόπους; Θέλουμε να μας εκτιμά και να μας το δείχνει, χωρίς περιστροφές; Να πίνουμε τον ίδιο καφέ και να μας αρέσουν οι ίδιες ταινίες; Να έχει πάντα διάθεση για σεξ και να μοιράζεται το φαγητό του; Τίποτα από τα παραπάνω ή όλα μαζί;

Άλλοτε διεκδικούμε μια πιο εφήμερη σχέση, άλλοτε έχουμε πραγματικά ανάγκη από αυτό που λέμε “σοβαρή” σχέση. Που να περιλαμβάνει βαθιά γνωριμία, αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, αληθινά συναισθήματα τρυφερότητας και συμπόρευση στην καθημερινότητα.

Παρότι μπορεί να νομίζουμε (όχι όλοι μας, αλλά οι περισσότεροι) πως η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση και το σεξαπίλ είναι αυτό που κάνει μια σχέση ευτυχισμένη, η πραγματικότητα το διαψεύδει τις περισσότερες φόρες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, αλλά και με την ίδια μας την εμπειρία, η ουσιαστική σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων χτίζεται κυρίως μέσα από την καλή επικοινωνία και το διάλογο. Επομένως, το πρώτο πράγμα που αναζητάμε και έχουμε πραγματικά ανάγκη σε μια σχέση δεν είναι ούτε η εμφάνιση και το στυλ του άλλου ούτε οι τρόποι savoir vivre.

Αυτό που μας “ιντριγκάρει” και μας γοητεύει σε έναν άνθρωπο, ειδικά τον πρώτο καιρό γνωριμίας, είναι μια ουσιαστική συζήτηση, δηλαδή μια διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων, μέσα απ’ την οποία και οι δύο έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν.

Η τριβή μέσα απ’ το διάλογο, τα κοινά στοιχεία, ακόμα και οι όποιες διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις είναι τα συστατικά που δημιουργούν ένα βαθύ συναισθηματικό δέσιμο.

Είναι η ανάγκη μας να γνωρίσουμε κάποιον, ο οποίος θα “δει”, θα “ακούσει” και θα “αφουγκραστεί” αυτό που είμαστε (και όχι αυτό που δείχνουμε).

Δες κι αυτό: 3 μυστικά για μια πραγματικά ευτυχισμένη σχέση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;