Τέλη κυκλοφορίας 2019: Ποιο θα είναι το πρόστιμο αν δεν πληρωθούν;
Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 2019!

Τα τέλη κυκλοφορίας 2019 καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες πολίτες της χώρας και η προθεσμία έχει δοθεί μέχρι τις 31/12 ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα υπάρξει κάποια παράταση.

Όσοι δεν καταφέρουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 για τους δικούς τους λόγους, δυστυχώς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Όσοι επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 μέσω web banking, μπορούν να το κάνουν εύκολα, αφού απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους.

Τι συμβαίνει με το πρόστιμο που επιβάλλεται σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών;

Οι φορολογούμενοι που δε θα καταβάλλουν  τα τέλη κυκλοφορίας 2019 μέχρι την ημερομηνία της προθεσμίας που έχει δοθεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.Εκτός από τα ετήσια τέλη , επιβάλλεται ένα χρηματικό πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ, το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο και 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Ποια τα βήματα για να μάθεις ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί;

  • Συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  • Συμπληρώνω τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  • Συμπληρώνω το έτος τελών κυκλοφορίας
  • Επιλέγω «Αναζήτηση»
  • Επιλέγω «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»
  • Η πληρωμή μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζικού συστήματος, είτε σε φυσικό κατάστημα (αλλά με προμήθεια υπέρ της τράπεζας) είτε στα εναλλακτικά τραπεζικά δίκτυα, όπως είναι το web banking και τα ΑΤΜ.

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
1'
41 - 35
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;