Σύμφωνα με μια έρευνα, οι άνθρωποι που γκρινιάζουν... ζουν περισσότερο!
To ήξερα ότι θα μου βγει σε καλό αυτή η γκρίνια!

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Για αυτό, εκείνο και το άλλο. Γκρίνια πάντα και παντού. Για πολλούς ανθρώπους στον κόσμο, για πάααρα πολλούς ανθρώπους στον κόσμο, η γκρίνια αποτελεί ένα γνώρισμα του χαρακτήρα που δύσκολα αποποιείσαι ή “πετάς” από πάνω σου.

Γι’ αυτό άλλωστε, σου μένει με τον καιρό η ρετσινιά του “γκρινιάρη” ή του απίστευτα μίζερου που δεν ικανοποιείται με τίποτα, που το ένα του βρωμάει και το άλλο του ξινίζει.

Από ότι φαίνεται όμως, η επιστήμη βρήκε κάτι απροσδόκητα θετικό στην ασταμάτητη γκρίνια του είδους μας και δεν το περιμέναμε με τίποτα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, λοιπόν, όσοι γκρινιάζουν, ζουν περισσότερο.

H εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και αφορούσε τη γκρίνια. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όπου η μία αποτελούνται από άτομα που προκλήθηκαν να νιώσουν θυμό, ενώ η δεύτερη από άτομα που ένιωθαν λύπη. Οι δύο ξεχωριστές ομάδες είχαν η καθεμία από 16 λεπτά χρόνο, προκειμένου να αυτοσχεδιάσουν και να επινοήσουν δημιουργικές λύσεις.

Θυμός VS λύπη, λοιπόν! Και μάντεψε ποιος κέρδισε:

Ο θυμός φυσικά!

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Matthijs Bass, υπεύθυνο της συγκεκριμένης μελέτης, οι εθελοντές της “θυμωμένης” ομάδας ήταν πολύ πιο αποδοτικοί στην αδόμητη σκέψη.

Τα ακριβή του λόγια μάλιστα ήταν τα εξής: «Ας πούμε ότι πρέπει να σκεφτείς πιθανούς τρόπους χρήσης ενός τούβλου. Κάποιος με συστηματική σκέψη θα προτείνει δέκα διαφορετικά είδη κατασκευών, ωστόσο για να εφεύρεις μια νέα χρήση (π.χ όπλο), χρειάζεται μια λιγότερο δομημένη προσέγγιση.»

Και συνεχίζει, αναφέροντας πως: «Ο θυμός ουσιαστικά προετοιμάζει το σώμα ώστε να κινητοποιήσει ορισμένους πόρους. Σου λέει ότι η κατάσταση όπου βρίσκεσαι είναι κακή και σου δίνει ώθηση για να βγεις από αυτήν.»

Τέλος, σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο, Joseph Forgas, αποτελεί ένδειξη ψυχικής υγείας για έναν άνθρωπο το να είναι ψυχολογικά “πεσμένος” ή κατσούφης.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε στο BBC χαρακτηριστικά ότι: “Αρνητικές σκέψεις υποδηλώνουν πως βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, όπου αναζητούμε πιο προσεκτική και λεπτομερή σκέψη. Από την άλλη, η θετική σκέψη έχει αποδειχθεί ότι είναι η αιτία πολλών αρνητικών συνηθειών, όπως το ποτό και η υπερκατανάλωση φαγητού.

Ίσως τελικά όλη αυτή η μεμψιμοιρία που χαρακτηρίζει τους φοιτητές να μην είναι απαραίτητα κακή. Μπορεί να στοιχίζει υπομονή και νεύρα στον περίγυρό τους, αλλά χαρίζει χρονάκια στους ίδιους. ”

Από εδώ και πέρα, όποιος μου ξανά πει “Σταμάτα να γκρινιάζεις”, θα του πω: “Είναι για το καλό μου!”.

Δες κι αυτό: Κι όμως: Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν το σεξ αποκρουστικό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;