Μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ παρουσιάζουν τις έρευνές τους

Από neolaia.gr Team 16 Ιανουαρίου 2019

«Νέες Φωνές 5»

Το 5ο Συνέδριο μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, καθώς και Υποψήφιων Διδακτόρων του Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με τίτλο «Νέες Φωνές 5», θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2018, στο κτίριο του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου).

Σαράντα ένας νέοι –ή σχεδόν νέοι– επιστήμονες δοκιμάζουν δημόσια, κάποιοι για πρώτη φορά, τις δυνάμεις τους στον επιστημονικό χώρο. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να ασκηθούν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές στην παρουσίαση των επιστημονικών εργασιών τους σε ένα κλίμα δημιουργικής συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων στο περιβάλλον του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών, θα γίνουν 41 ανακοινώσεις στους ακόλουθους τομείς:

  • της Διδασκαλίας της Γλώσσας, της Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης και της Σχολικής Παιδαγωγικής
  • της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής της Ειρήνης
  • της Ειδικής Αγωγής
  • της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων
  • της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και της Διδακτικής της Ιστορίας

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρης Μαυροσκούφης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Μπίκος, καθώς και ο Διευθυντής του Τομέα Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Γεώργιος Ζαρίφης.

Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο απαιτείται συνδρομή 5 ευρώ, ενώ Βεβαιώσεις θα δοθούν σε όσους κάνουν ανακοίνωση και σε όσους το παρακολουθήσουν συνολικά.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημειώνεται ότι τα 4 προηγούμενα συνέδρια διοργανώθηκαν: το 1ο τον Οκτώβριο του 2009, το 2ο τον Οκτώβριο του 2011, το 3ο τον Οκτώβριο του 2013 και το 4ο τον Δεκέμβριο του 2016.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου

Πρόγραμμα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486