Έχεις δει ποτέ μουσείο.... ανθρώπινου σώματος;
Μάντεψε σε ποια χώρα υπάρχει αυτό το πρωτοποριακό μουσείο!

Η Ολλανδία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για την πρωτοπορία της στον πολιτισμό και την τέχνη (Αν εξαιρέσουμε βέβαια το αναδυόμενο φασιστικό κύμα της πρόσφατης επικαιρότητας).

Πέρα, λοιπόν, από μουσείο βασανιστηρίων, στο Άμστερνταμ βρίσκεται επίσης ένα μουσείο που ονομάζεται «Corpus Museum for Ηuman Βody», το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο project που προσεγγίζει (εντελώς ανατομικά) τη διάσταση και τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Όλο το μουσειακό οικοδόμημα είναι ουσιαστικά ένα γιγάντιο ανθρώπινο σώμα, ενώ ο κάθε χώρος του αποτυπώνει ένα τμήμα του σώματος, με τελείως πραγματιστικό και ακριβή τρόπο. Οι επισκέπτες, επομένως, κάνουν τη βόλτα τους στους διάφορους χώρους, ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς, προκειμένου να διαπιστώσουν πως ακριβώς λειτουργεί η ανθρώπινη καρδιά ή μπαίνουν σε έναν χώρο-προσομοίωση του εγκεφάλου ή το στόματος του ανθρώπου.

Στο μουσείο ανθρώπινου σώματος, οι ειδικοί εξηγούν στους επισκέπτες την κάθε λεπτομέρεια που ενδεχομένως τους απασχολεί, ενώ, σε συνδυασμό με τον άκρως παραστατικό χαρακτήρα του χώρου, η κάθε απορία λύνεται σχεδόν από μόνη της!

 

 

Ο εξωτερικός χώρος του μουσείο στην Ολλανδία.

 

 

 

 

 

 

 

Δες κι αυτό: Τα πιο περίεργα μουσεία στον κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 1 
 0 
 0