Συμφωνία των Πρεσπών: ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ - Τα
Δείτε αναλυτικά τι συνέβη στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που δίηρκησε περισσότερες από 38 ώρες και κατά την οποία πήραν τον λόγο 200 βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων, ολοκληρώθηκε μία από τις ιστορικότερες ψηφοφορίες στη Βουλή. Αυτή για τη “Συμφωνία των Πρεσπών“.

Η συμφωνία υπερψηφίστηκε και με τη θετική ψήφο της Κατερίνας Παπακώστα, του Γιώργου Μαυρωτά, του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Σπύρου Δανέλλη, του Σταύρο Θεοδωράκη και του Σπύρου Λυκούδη. Συνολικά 153 βουλευτές είπαν το “ΝΑΙ” στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ 146 ψήφισαν “ΟΧΙ”.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε παρών ενώ συντεταγμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, και η Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την Συμφωνία. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο».

Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Μπαρμπαρούσης, όταν φώναξε “όχι στην προδοσία”. Ο Νίκος Βούτσης αντέδρασε λέγοντας πως θα ακυρώσει την ψήφο του.

Στον κατάλογο των ομιλητών είχαν εγγραφεί 245 βουλευτές.

«Το κοινοβούλιο συναντάτε με την ιστορία στην συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος κλείνοντας την συνεδρίαση για την κύρωση της Συμφωνίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία που συνομολογήθηκε ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. Υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου του 2018 στο ορεινό χωριό Ψαράδες του Νομού Φλώρινας που βρίσκεται στην περιοχή των Πρεσπών. Η συμφωνία προέβλεπε την έγκρισή της από το κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας και από το λαό της χώρας με δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;