8 σημάδια στα όνειρα που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσεις

Από neolaia.gr Team 26 Ιανουαρίου 2019

Όλοι έχουμε δει στον ύπνο μας ότι πετάμε ή ότι είμαστε εντελώς γυμνοί σε δημόσιο χώρο!

Τελικά τα όνειρα έχουν κάποιο νόημα ή είναι απλά μια σειρά μικρών ταινιών που δημιουργεί εντελώς τυχαία το υποσυνείδητό μας; Η «τέχνη» των ονείρων κινούσε ανέκαθεν την ανθρώπινη περιέργεια και, όπως ξέρουμε, μέχρι σήμερα, οι ψυχολόγοι διεξάγουν παγκοσμίως εκτεταμένη έρευνα, προκειμένου να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό και το σώμα μας όταν εμείς κοιμόμαστε.

Ένα σχετικό και πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα αφορά την Αρχαία Αίγυπτο, όπου όσοι έβλεπαν πολύχρωμα και ζωντανά όνειρα θεωρούνταν ξεχωριστοί, χαρισματικοί άνθρωποι. Μάλιστα, είναι εξίσου ενδιαφέρον το ότι τα περισσότερα από αυτά τα όνειρα καταγράφηκαν σε πάπυρο.

Αργότερα, τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως ενδεχομένως γνωρίζουμε, ο «πατέρας» της ψυχανάλυσης και διάσημος νευρολόγος Sigmund Freud συνέγραψε το έργο, «Η ερμηνεία των ονείρων», το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο, αλλά και στην ικανότητά μας, να επεξεργαζόμαστε και να αναλύουμε τα ίδια μας τα όνειρα.

Σύμφωνα με τον Freud, λοιπόν, όταν η συνείδησή μας κοιμάται και ξεκουράζεται, το υποσυνείδητό μας ξυπνά και παράγει εικόνες που μας δίνουν μια μικρή ματιά στον πιο ενδόμυχο και βαθύ εαυτό μας.

Ποια σημάδια στο όνειρο, λοιπόν, είναι πολύ συνηθισμένα, και άρα πρέπει να τους δώσουμε τη δέουσα σημασία και προσοχή;

Τα 8 σημάδια στο όνειρο που δεν πρέπει να αγνοήσεις:

1. Ότι πετάς

2. Ότι πέφτεις

3. Ότι έχεις χαθεί

4. Ότι σε κυνηγάνε

5. Ότι είσαι παγιδευμένος κάπου

6. Ότι χάνεις τα δόντια σου

7. Ότι είσαι γυμνός

Δες κι αυτά: Αυτό είναι το κόλπο για να θυμάσαι πάντα τα όνειρα σου!

10 πραγματικά περίεργα facts για τα όνειρά μας

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486