3 τρόποι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σου δουλειά

Από neolaia.gr Team 27 Ιανουαρίου 2019

Το πρώτο διάστημα σε μια νέα δουλειά είναι σίγουρα αγχωτικό, όμως αν πιστέψεις στον εαυτό σου, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς!

Όταν πηγαίνεις από συνέντευξη σε συνέντευξη και τελικά πιάνεις μια νέα δουλειά σε ένα γραφείο, σε μια εταιρεία ή οπουδήποτε αλλού, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Είναι απολύτως λογικό πως το άγχος θα σε ταλαιπωρεί, είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, όμως δεν πρέπει να το το αφήνεις να σε αποθαρρύνει! Στην τελική, έχε υπόψιν σου ότι ο φόβος μας για κάθε νέο ξεκίνημα είναι αναπόφευκτος, ακριβώς γιατί δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις εκεί που θα πας.

Ο πρώτος καιρός στη δουλειά μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργος, όμως πίστεψέ με, όλοι περάσαμε από εκεί και σου εγγυώμαι πως όλα θα πάνε καλά!

Πώς θα μπεις δυναμικά, λοιπόν, στο νέο σου εργασιακό περιβάλλον;

1. Φέρε την αυτοπεποίθησή σου στο χώρο

Την αυτοπεποίθηση είναι λογικό πως μια τη χάνεις μια τη βρίσκεις, έτσι πάει! Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, με τη νέα σου δουλειά, θυμήσου όλα τα θετικά στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν και επανάκτησε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου γιατί θα σου χρειαστεί! Αν μη τι άλλο, ένας άνθρωπος που «πατάει στη γη» και τα έχει καλά με τον εαυτό του είναι το καλύτερο πρώτο δείγμα σε μια καινούρια δουλειά!

2. Κάνε γνωριμίες με τους νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες

Τώρα που πρόκειται να μπεις σε ένα νέο χώρο, στον οποίο θα περνάς ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ημέρας σου, είναι καλό να αποκτήσεις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και αν είναι τυπικές ή αμιγώς επαγγελματικές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ντροπή, αντιθέτως το να γνωριστείς με τους συνεργάτες σου θα σε βοηθήσει στο να προσαρμοστείς πιο γρήγορα και να ξεκινήσεις δυναμικά!

5 τεχνικές επικοινωνίας που θα βελτιώσουν τη σχέση με τους συναδέλφους σου

3. Μη φοβάσαι να εκφράζεις τη γνώμη σου

Ένα κομβικό σημείο για κάθε επαγγελματική, αλλά και προσωπική συναναστροφή, είναι να εκφράζεις την άποψή σου για τα ζητήματα που σας απασχολούν κάθε φορά. Μη διστάζεις επομένως να τοποθετηθείς πάνω στα τρέχοντα θέματα της δουλειάς, γιατί μόνο με τη διάθεση και το θάρρος σου θα καταφέρεις να κερδίσεις την εντύπωση και το σεβασμό των γύρω σου!

Δες επίσης: Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση στο χώρο που εργαζόμαστε;

5 τρόποι για να ξεκολλήσει το μυαλό σου όταν έχεις μπλοκάρει στη δουλειά

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486