Η Ευνοούμενη: Η νέα ταινία του Λάνθιμου που θα σε γοητεύσει!
Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου θα σε εντυπωσιάσει και θα σε κάνει να σκεφτείς! Μία αξέχαστη εμπειρία!

Ο Γιώργος Λάνθιμος επέστρεψε μετά από ένα χρόνο με τη νέα του ταινία Η Ευνοούμενη. Ήταν μία ταινία που περίμενα να δω εδώ και αρκετό καιρό, καθώς παίζεται από τον Νοέμβριο στις Αμερικάνικες αίθουσες και, εκτός αυτού, έχει μαζέψει άπειρες υποψηφιότητες.

Μη ξεχνάς τις 10 υποψηφιότητες που έχει για τα Όσκαρ 2019 και τις 12 υποψηφιότητες για Bafta!

Ο Γιώργος Λάνθιμος, βλέπεις, δεν είναι και τόσο αρεστός στο ελληνικό κοινό. Οι ταινίες του θεωρούνται “περίεργες” από τον μέσο θεατή!

Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει με τις ταινίες των 60s θα σου πει ακριβώς αυτό: “Δεν είναι σινεμά αυτό! Ηλιθιότητα είναι! Που πάει και για Όσκαρ!”

Οπότε και εγώ από ένα τέτοιο κοινό δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις. Να τρέξουν ας πούμε να δούνε τη νέα ταινία του Λάνθιμου. Αλλά έλα που με εξέπληξαν και στη πρώτη προβολή της ταινίας στην Αθήνα, η αίθουσα ήταν γεμάτη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Let us see your best shot. #TheFavourite is now playing everywhere. Reserve your tickets through the link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν να δούνε ΣΙΝΕΜΑ και όχι μία ταινία για να περάσει η ώρα του.

Ξεκινάει η ταινία και μπορώ να πω ότι από το πρώτο λεπτό καταλαβαίνεις ότι είναι Λανθιμκή! Παρόλο που για πρώτη φορά στη καριέρα του ως σκηνοθέτης δεν έγραψε ο ίδιος το σενάριο μαζί, με τον πάντα συνέταιρο του Ευθύμη Φιλίππου, η σφραγίδα του είναι εκεί.

Η ιστορία έχει να κάνει με τη βασίλισσα Άννα (Olivia Colman), που βασίλευε στις αρχές του 18ου αιώνα, και δύο γυναικών που προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοια της. Από κει προέρχεται και ο τίτλος.

Οι δύο γυναίκες είναι η Σάρα Τσώρτσιλ (Rachel Weisz) και η ξαδέρφη της Άμπικειλ (Emma Stone) που έρχεται να ταράξει τα νερά της σχέσης της Σάρας και της βασίλισσας. Η βασίλισσα είναι βαθιά χτυπημένη από αρρώστιες και μεγάλο πένθος (που έχει πολύ ενδιαφέρον για να στο πω εδώ!) και η Σάρα διοικεί όλο το βασίλειο.

Η Άμπιγκειλ, τυχαία, μαθαίνει για κάτι βαθύτερο στη σχέση της Σάρας και της βασίλισσας και ούσα και αυτή χτυπημένη από τη μοίρα προσπαθεί να γίνει Κυρία της Αυλής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#TheFavourite is decidedly not to be missed. Now playing in select theatres. In additional cities tomorrow. Reserve your tickets today through the link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Ο Γιώργος Λάνθιμος με το σενάριο των Tony McNamara kai Deborah Davis, η δεύτερη πρώτη φορά στη ζωή της γράφει σενάριο, ενδιαφέρεται για αυτούς τους τρεις απίστευτους γυναικείους χαρακτήρες και για το πώς η εξουσία, ανάλογα με το αν ξύπνησε καλά ή όχι, μπορεί να αλλάξει την ιστορία.

Πολλοί έχουν μιλήσει για την Ευνοούμενη ως μία μεταφορά για το Brexit, μία ταινία για τη γυναικεία δύναμη, μία ταινία για το σήμερα. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το ψυχογράφημα τριών δυναμικών γυναικών είναι η απόλυτη ταινία της εποχής που ζούμε.

Αυτό οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό και στις τρεις πρωταγωνίστριες που γραπώνουν τους ρόλους αυτούς (που μη γελιόμαστε είναι ρόλοι ζωής για έναν ηθοποιό) και εμβαθύνουν όσο δεν πάει. Η Colman κλέβει τη παράσταση μετατρέποντας μία εύκολη καρικατούρα χαρακτήρα σε πολυεπίπεδο και άνθρωπο που πηδάει από το πανί και υπάρχει δίπλα σου.

Η Weisz είναι σκληρή όσο ποτέ, αλλά προς το τέλος αφήνει την ανθρώπινη υπόσταση της Σάρα να δραπετεύσει και να σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα πίστευες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η Stone είναι μία άλλη, μία ερμηνεία που τη μετατρέπει στην πολυβραβευμένη ηθοποιό που είναι και τις δίνει να παίξει με τα όρια της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Favour is a breeze that shifts direction all the time. Who will be #TheFavourite? Now playing in select theaters.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Αυτές οι τρεις ερμηνείες θα σου θυμίσουν το All About Eve και θα περιθωριοποιήσουν τους άντρες της πλοκής, οι οποίοι προσπαθούν αλλά χάνουν μπροστά στα μεγαθήρια που είναι αυτές οι τρεις γυναίκες.

Ο Λάνθιμος ξέρει και φαίνεται να διάλεξε σωστά. Ήθελα να κρίνει το είναι και το φαίνεσθαι, το προσωπείο που χρησιμοποιούμαι, την εξουσία που θέλουμε να έχουμε, την ελευθερία που θα θέλαμε και το ότι κανείς δε σκέφτεται την πραγματική του θέση στο κόσμο.

Όλα αυτά δε θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς αυτές τις τρεις εξαίρετες ηθοποιούς, αλλά και χωρίς τη δική του σφραγίδα με τους ευρυγώνιους φακούς και το απίστευτο editing του Μαυροψαρίδη. Με τις σκηνές να αρχίζουν πριν τελειώσουν οι προηγούμενες ή, ακόμα, και τόσο νωρίς που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η προηγούμενη.

Δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω για τα εξαιρετικά κουστούμια και τα σκηνικά που αξίζουν κάθε βράβευση που θα τους δοθεί!

Ο Γιώργος Λάνθιμος, λοιπόν, με την Ευνοούμενη του γίνεται Χολιγουντιανός αλλά πάντα κρατώντας την ιδιοσυγκρασία του και την ιδιαιτερότητα του. Σε καλεί να τον απολαύσεις και σε παίζει από το άκρο της κωμωδίας, στο δράμα και στη τελική σεκάνς απόλυτης υποταγής που θα σε διαλύσει!

Δες το ΤΩΡΑ!

Δες επίσης: Όσκαρ 2019: Οι ταινίες που πρέπει να δεις για τη μεγάλη βραδιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;