Εξεταστική: 6 tips για να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου!
Μάθε πώς να ρυθμίζεις σωστά το χρόνο σου στην εξεταστική για να τα προλαβαίνεις όλα!

Η εξεταστική είναι μία πολύ αγχωτική περίοδος για όλους! Νιώθεις ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα και ο χρόνο συνεχώς σε πιέζει να κάνεις και άλλα.

Θέλεις να βγάλεις όλη την ύλη και να έχεις και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θέλεις, όμως, και λίγο χρόνο για να ξεσκάσεις και να πας μία βόλτα με τους φίλους.

Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις αν φτιάξεις ένα σωστό πρόγραμμα!

Πρέπει να ξέρεις τι και πότε πρέπει να το κάνεις, πόσο θα σου πάρει έτσι ώστε να είναι όλα σε ισορροπία και εσύ να είσαι ήρεμος ότι έκανες ότι μπορούσες και τη Σχολή, αλλά και για τον εαυτό σου.

1. Ξύπνα πρωί

Όταν λέω πρωί δεν εννοώ 7 το πρωί. Ξύπνα γύρω στις 9/ 10 και φάε ένα ωραίο πρωινό, για να πάρεις δύναμη να αρχίσεις το διάβασμα.

2. Κάνε μικρά διαλείμματα 

Κάνε πεντάλεπτα διαλείμματα στο διάβασμά σου και θα δεις ότι θα διαβάζεις και πολύ πιο γρήγορα και θα σου μένουν και περισσότερα. Μισάωρο και πεντάλεπτο διάλειμμα.

3. Κάνε ένα μεγάλο διάλειμμα το μεσημέρι

Το μεσημέρι μαγείρεψε να φας ή πήγαινε μία βόλτα έξω να φας με κάποιον φίλου. Ένα δίωρο μεγάλο διάλειμμα και θα σε κάνει να ξεχαστείς αλλά και θα γεμίσεις πάλι μπαταρίες για να συνεχίσεις μετά.

4. Διάβασε μέχρι της 9 το βράδυ

Μη ξενυχτάς! Διάβασε μέχρι της 9 το βράδυ και μετά μην ξανασχοληθείς μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί. Το βράδυ βρίσκεσαι σε κατάσταση απελπισίας και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς καλά. Άσε που και ο καφές δεν σου κάνει καλό!

5. Πήγαινε μία βόλτα το βράδυ

Ας μην είναι πολύ αργά! Μπορείς να πας για ένα χαλαρό ποτό ή μία βόλτα για περπάτημα με τη παρέα σου για να ξεχαστείς και να φύγεις από τη πίεση του διαβάσματος.

6. Γύρνα νωρίς

Να είσαι νωρίς μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνεις ότι είναι να κάνεις και να κοιμηθείς γύρω στις 12! Και θα έχεις βγει και έχεις χορτάσει ύπνο!

Δες επίσης: Πανελλήνιες 2019: Τι θα σου προσφέρει ένα πτυχίο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;