8 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν διαλέγεις την καριέρα σου!
Υπάρχουν τρόποι για να βρεις τη κατάλληλη καριέρα για σένα! Δες εδώ ποιοι είναι αυτοί!

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που πρέπει να αποφασίσεις τι καριέρα θα ακολουθήσεις! Ποιο επάγγελμα θα είναι αυτό που θα κάνεις για την υπόλοιποι ζωή σου.

Για κάποιους έρχεται από τόσο νωρίς, όσο είναι οι Πανελλήνιες! Και για άλλους πολύ πιο αργά, ακόμα και μετά από όταν έχουν πάρει ένα πτυχίο.

Η εύρεση της τέλειας καριέρας ή, καλύτερα, της καριέρας που σου ταιριάζει περισσότερο είναι μία δύσκολη διαδικασία και απαιτητική. Για αυτό πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος για όλα.

Μάθε πώς θα βρεις τη καριέρα που σου ταιριάζει με αυτά τα εύκολα tips.

1. Δες αν σου αρέσει η σχολή σου

Πρώτα πρώτα αποφάσισε μέσα σου ή συζητώντας και με άλλους, κατά προτίμηση μεγαλύτερους ή και καθηγητές της σχολής σου, για τα πράγματα που μπορείς να πετύχεις μέσα από αυτή και τι θα σου προσφέρει μετά. Ειδικά οι καθηγητές θα σου προσφέρουν έναν δρόμο πιο διαφωτιστικό και μπορεί να σου δείξουν και πράγματα που δεν ήξερες στο παρελθόν.

2. Βρες τι σου αρέσει

Αν τώρα δε σου αρέσει η σχολή σου, αλλά ούτε οι επιλογές που έχεις με το πτυχίο σου, ψάξε με τι θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς και κυνήγησε το! Δε χρειάζεται να είναι σχετικό με το πτυχίο σου, μπορεί να είναι και κάτι τελείως διαφορετικό.

3. Κατάλαβε ότι θα πάρει χρόνο

Μέχρι να βρεις ακριβώς τι σου αρέσει, αλλά και που είσαι καλός να ξέρεις ότι θα πάρει κάποιο χρόνο. Επίσης, απαιτεί αφοσίωση από σένα και να μη το αφήσεις στη τύχη.

4. Σκέψου με βάση τα ενδιαφέροντά σου

Δες με τι σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι στη καθημερινότητά σου και ποια πράγματα είναι αυτά που σου αρέσουν. Έτσι, αν το πτυχίο σου δε σε ικανοποιεί, αυτά είναι που θα σου δείξουν προς τα που πρέπει να κινηθείς και να ψάξεις για μία δουλειά.

5. Δες πώς μπορείς να δυναμώσεις το πτυχίο σου

Αν τελικά σου αρέσει η σχολή σου και σε ενδιαφέρει ένας τομέας, ένα μεταπτυχιακό ή σεμινάρια πάνω σε κάποιο κομμάτι θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο δυνατό το βιογραφικό σου και να προχωρήσει παρακάτω. Θα έχεις και μεγαλύτερη ζήτηση στις δουλειές!

6. Σεμινάρια και συνέδρια

Πήγαινε σε σεμινάρια και συνέδρια που μπορούν να σε βοηθήσουν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Δες τι μπορείς να κάνεις και τι ακριβώς χρειάζεται. Άμα, δεν έχεις αποφασίσει ακόμα θα σε βοηθήσουν να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση.

7. Κάνε ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Πήγαινε κάπου που ξέρεις ότι κάνουν σωστά τεστ προσανατολισμού. Μίλα με ειδικούς για τα αποτελέσματά σου και μπορείς από πολύ νωρίς να δεις που έχεις κλίση και πώς μεταφράζονται επαγγελματικά τα ενδιαφέροντά σου. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

8. Να ψάχνεις συνέχεια

Κάνε συνέχεια έρευνα για κάθε τι καινούριο και διαφορετικό που μπορεί να σε κερδίσει και να πεις ότι αυτό θέλω να κάνω. Ξέρεις ότι όλη αυτή η αναζήτηση θα πάρει καιρό, οπότε αν ακόμα βρεις μία δουλειά, μη βολευτείς και ψάξε ότι άλλου μπορεί να σε ενδιαφέρει.

Δες ακόμα: Πώς μπορούν να σε βοηθήσουν οι κολλητοί σου στην αναζήτηση δουλειάς;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;