Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν δεν κάνεις τακτικά σεξ;
Ήξερες ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία σου, αλλά δεν ήξερες πόσο! Δες εδώ τι μπορείς να αποφύγεις αν το κάνεις τακτικά!

Το σεξ είναι ένα πράγμα που όλοι θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας και, μάλιστα, είναι και πολύ ευεργετικό! Ήξερες, όμως, ότι μία περίοδος αποχής από το σεξ μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα στην υγεία σου;

Μία περίοδος που δεν κάνεις σεξ, είτε λόγω του ότι δεν έχεις κάποιον σύντροφο, είτε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και πολύς δουλειάς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αυτά τα τρία σημεία της υγείας σου:

  • υπέρταση
  • κρυολόγημα
  • καρκίνο

Σύμφωνα με τις έρευνες, λοιπόν, και συγκεκριμένα μια μελέτη του 2015, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, έδειξαν ότι η τακτική σεξουαλική επαφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης των παραπάνω ασθενειών.

Μη φανταστείς καμία υπερβολή, όμως, δύο φορές τη βδομάδα είναι ότι πρέπει για να μειώσει τον κίνδυνο για τις παραπάνω ασθένειες!

Επίσης, η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας των σεξουαλικών ορμονών, του άντρα και της γυναίκας. Κάτι το οποίο οδηγεί στη πρόληψη για ασθένειες, όπως η οστεοπόρωση!

Σε αντίθεση, η έλλειψη σεξουαλικής επαφής μπορεί να είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών και διαφόρων ασθενειών. Δηλαδή, να κάνετε σεξ για να προλάβετε άλλα!

1. Υπέρταση

Μια μελέτη του 2006, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology, έδειξε ότι όσοι κάνουν σεξ τακτικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και, άρα, μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση της υπέρτασης! Το σεξ συμβάλλει με τη μείωση του στρες, που οδηγεί στην προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το σεξ μειώνει τα σήματα του στρες στον εγκέφαλο!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;