ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ένας 19χρονος κατασκευάζει το προσθετικό του χέρι από τουβλάκια Lego!
Ένας 19χρονος κατασκευάζει για τον εαυτό του προσθετικό μέλος από τουβλάκια lego!

Ένας 19χρονος από την Ισπανία έχει ένα μέλος λιγότερο! Του λείπει το δεξί του χέρι. Όμως, με την εξαιρετική έμπνευση δεν πέφτει κάτω και συνεχίζει να κάνει το μέλλον του όσο καλύτερο γίνεται.

Αυτός είναι ο Νταβίντ Αγκιλάρ! Ο 19χρονος κατασκεύασε για τον εαυτό του έναν ρομποτικό προσθετικό χέρι χρησιμοποιώντας τουβλάκια Lego!

Έχει γεννηθεί χωρίς πήχη στο δεξί χέρι του εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής πάθησης και με την έμπνευσή του προσπαθεί να κάνει τη καθημερινότητά του καλύτερη.

Μάλιστα, ο Αγκιλάρ σπουδάζει βιολογική μηχανική στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Καταλονίας στην Ισπανία. Ήδη χρησιμοποιεί το τέταρτο μοντέλο του πολύχρωμου προσθετικού μέλους και το όνειρό του είναι να σχεδιάσει οικονομικά ρομποτικά μέλη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Τα πλαστικά τουβλάκια, που έπαιζε μαζί τους ως παιδί, έγιναν για το νεαρό το υλικό για να κατασκευάσει τον πρώτο του τεχνητό πήχη σε ηλικία, μόλις, εννέα ετών και κάθε νέα εκδοχή είχε περισσότερες δυνατότητες κίνησης από την προηγούμενη!

Ο νεαρός Αγκιλάρ με καταγωγή από την Ανδόρα έχει δηλώσει ότι:

“Ως παιδί ήμουν πολύ νευρικός μπροστά σε άλλους, επειδή ήμουν διαφορετικός, όμως αυτό δεν με έκανε να πάψω να πιστεύω στα όνειρά μου.

Ήθελα να δω τον εαυτό μου στον καθρέφτη σαν τους άλλους ανθρώπους, με δύο χέρια”

Ο νεαρός χρησιμοποιεί το τεχνητό μέλος μόνο ευκαιριακά και είναι αυτάρκης χωρίς αυτό. Επιπλέον, όλες οι εκδοχές της κατασκευής, από όταν ήταν πολύ μικρός μέχρι και τις πιο τελευταίες, εκτίθενται στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία που διαμένει έξω από τη Βαρκελώνη.

Τα τελευταία μοντέλα που έχει φτιάξει φέρουν το σήμα MK ακολουθούμενο από τον αριθμό του μοντέλου. Αυτό αποτελεί φόρο τιμή στον αγαπημένο του υπερήρωα των κόμικς Iron Man και στη θωρακισμένη στολή του, την MK!

Ο νεαρός Αγκιλάρ, χρησιμοποιεί τουβλάκια Lego που του παρέχει ένας φίλος και παρουσίασε ένα κόκκινο και κίτρινο πλήρως λειτουργικό ρομποτικό βραχίονα όταν ήταν, μόλις, 18 ετών.

Δες ακόμα: Stan Lee: 5 αγαπημένοι super ήρωες που δημιούργησε!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;