Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξεκινά η δίκη των Κρητικών!
Στο εδώλιο οι νεαροί Κρητικοί που κατηγορούνται ότι ασκούσαν βία εις βάρος του 20χρονου!

Η στιγμή που θα αποδοθεί η δικαιοσύνη έφτασε. Δικάζονται οι Κρητικοί που κατηγορούνται ότι ασκούσαν βία, λεκτική και σωματική, στον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Η σορός του Βαγγέλη βρέθηκε 40 ημέρες μετά την εξαφάνισή του από την εστία της σχολής και μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, τον Μάρτιο του 2015.

Από τη στιγμή της εξαφάνισης του 20χρονου, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Στόματα άνοιξαν και αποκαλύφθηκε πως κάποιοι συμφοιτητές του από την Κρήτη, του ασκούσαν κατ’ επανάληψη σωματική και ψυχολογική βία. Του έκαναν “καψώνια”, όπως πολύ ελαφριά θα χαρακτήριζε κάποιος τις πράξεις αυτές. Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, που πραγματοποίησε έρευνα για την υπόθεση, αναφέρθηκαν περιστατικά όπου οι κατηγορούμενοι πετούσαν τον Βαγγέλη από τις σκάλες, τον έδεναν πάνω σε καρέκλα ή τον έκλειναν μέσα σε ντουλάπα.

Και σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2019, 4 χρόνια και 2 ημέρες μετά την εξαφάνισή του στις 6/2/2015, οι 9 Κρητικοί θα καθήσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, προκειμένου να δικαστούν για την επίμαχη υπόθεση.

Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Πράγμα που σημαίνει πώς σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, δεν προβλέπεται ποινή κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Η κύρια ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr – ακόμη σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας έχει ασκηθεί in rem και η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

Ας ελπίσουμε πως η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;