Τechno: Φτιάξαμε μια playlist για όσους την απολαμβάνουν
Η techno είναι μια μουσική κουλτούρα, με την οποία εξοικειωνόμαστε όλο και περισσότερο στην Ελλάδα

H techno (τέκνο) είναι μια μορφή ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής με πολλά υποείδη που αναπτύχθηκε στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Κυρίως, λόγω της επαναληπτικότητας του ρυθμού της, (το γνωστό σε όλους μας επιχείρημα του “ντάπα ντούπα”) η τέκνο υπήρξε για πολύ καιρό ένα υποτιμημένο μουσικό είδος, ειδικά στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η techno έχει κάνει πολύ δυναμικό comeback και στην Ελλάδα, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος και συνοδεύοντας τα περισσότερα underground πάρτι, φεστιβάλ και διοργανώσεις της αθηναϊκής νύχτας. Minimal, acid και deep techno, η οποία άνθισε και καθιερώθηκε για αρκετό διάστημα ως “mainstream”.

Ωστόσο, παρότι είναι, σε μεγάλο βαθμό, δημοφιλής και λόγω “μόδας”, όπως τα περισσότερα μουσικά στυλ που γνώρισαν κατά καιρούς την ενθουσιώδη νεανική απήχηση (βλέπε ροκ τη δεκαετία του ’60), η techno είναι μια μουσική με σταθερό ήχο, άλλοτε πιο βιομηχανικό και σκληρό, άλλοτε πιο μελωδικό, που έχει πάρα πολλούς “πιστούς” fans ανά τον κόσμο, οι οποίοι δεν την αντιμετωπίζουν ως απλή μουσική διασκέδασης και ανάτασης.

Η techno αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως ένα δυναμικό μουσικοχορευτικό trend, που συγκροτεί μια ξεχωριστή κουλτούρα και συνιστά συνειδητή αισθητική επιλογή και πρόταση, τρόπο ζωής και σκέψης, που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας βοηθά να εκτονωθούμε. Είναι μια μουσική που κλιμακώνεται σταδιακά και απογειώνεται, που απλώνεται σε όλο το χώρο λες και αγκαλιάζει το σύμπαν και συνεχίζει το ατμοσφαιρικό της ταξίδι στο άπειρο.

Φτιάξαμε, λοιπόν, μια playlist με 86 αγαπημένα κομμάτια, τα οποία θα σε κάνουν να θες να χορεύεις μέχρι το πρωί. Κομμάτια κλασικά, παλιά και πιο καινούρια.

Νιώσε το groove τους και άσε το άγχος να εξαφανιστεί απ’ το σώμα σου. Όπως είπε κάποτε ένα λατρεμένο είδωλο της ροκ, Music is your only friend until the end”.

Δες ακόμα:

Billie Eilish: Το νέο της άλμπουμ μας έχει ήδη τραβήξει την προσοχή – «When We All Fall Asleep, Where Do We Go»

Είσαι party animal; Αυτές οι 5 πόλεις στην Ευρώπη περιμένουν να τις επισκεφτείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;