4 λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ μετά το χωρισμό
Κλισέ συμβουλές, ψυχαναγκασμοί και "κανόνες" που στοιχειώνουν κάθε χωρισμένο!

Ας μπούμε κατευθείαν σε ένα θέμα πάντα επίκαιρο που απασχολεί όσους έχουν κάνει σχέση κάποια φάση στη ζωή τους.

Κεφάλαιο χωρισμός, μεγάλο, πικρό και επίπονο. Τραγούδια επί τραγουδιών, ελαφρολαικά και μη, γράφονται και γράφονταν ανέκαθεν για να “πνίξουν” τον πόνο κάθε χωρισμένου και χωρισμένης απανταχού. Η θλίψη ανείπωτη, το συναίσθημα στα πατώματα και μια αίσθηση ατελείωτης ματαιότητας είναι κάποια απ’ τα βασικά που συνοδεύουν το χωρισμό και θέλουμε δε θέλουμε, κάποιες φορές αναγκαστήκαμε να πούμε το οριστικό “Αντίο” σε κάποιους ανθρώπους.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει και περνά το χωρισμό πολύ διαφορετικά, άλλοι πιο βαριά, άλλοι λιγότερο, ανάλογα την περίσταση, τις συνθήκες, το βάθος και τη διάρκεια της ερωτικής σχέσης.

Ποια λάθη όμως κάνουμε όλοι και όλες μόλις χωρίσουμε; Ποια είναι τα λάθη που μας ενώνουν;

1. “Θα βγω για να τα σπάσω”

Στιχουργικές κοινοτοπίες και κανόνες μας “έφαγαν”, και εμάς και το άμοιρο το πορτοφόλι μας, που τα έχει δει όλα μετά το χωρισμό! Εννοείται πως θα βγεις, θα πιεις, θα περάσεις καλά με παρέα και άντε θα κάνεις και ένα καλό μεθύσι, αλλά όχι και κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα να αφήνεις το σπίτι και να κάνει να σε δει μέρες, ή όταν σε δει να είσαι στουπί και ψύχραιμη! Τα ψυχαναγκαστικά μεθύσια δε μας κάνουν άμεσα και έμμεσα καλό μετά το χωρισμό και καλό είναι να μετριάζονται, γιατί και η ψυχολογία μας πόσο αλκοόλ να αντέξει πια;

2. “Εγώ φταίω για όλα”

Όταν χωρίζουν δυο άνθρωποι πάντα, ή έστω κατά συντριπτική πλειοψηφία, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε και οι δυο ευθύνη! Σαφώς και θα αξιολογήσεις τη στάση σου και θα κοιτάξεις από απόστασή τα δικά σου λάθη και το δικό σου μερίδιο ευθύνης, όμως όχι να σε κατηγορείς για όλα! Δες το πιο σφαιρικά και μην στήνεις τον εαυτό σου στον τοίχο!

3. Το “Θα πάω παρακάτω” στην πιο ψυχαναγκαστική του μορφή

Πόσοι και πόσες δοκίμασαν αυτή την κλισέ τακτική και απέτυχαν ή απογοητεύτηκαν παταγωδώς; Μετά το χωρισμό, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ανακτήσεις τις δυνάμεις και την διάθεσή σου, οπότε μην αναγκάζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα, με τα οποία δεν αισθάνεται και πολύ άνετα.

Αν θες, εννοείται να κάνεις καινούριες γνωριμίες, απλά δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις “πανάκεια” το να κάνεις one night stand. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί και να δει τι θέλει από δω και πέρα!

4. Απέλπιδες προσπάθειες επανασύνδεσης

Πόσες φορές κάναμε το ίδιο και το ίδιο λάθος; “Επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως” σοφό, αλλά όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Το να ψάχνεις την παραμικρή αφορμή για να του μιλήσεις, να τον δεις και να τον κάνεις να ασχοληθεί ξανά μαζί σου, μόνο καλό δε σου κάνει. Αξίζει να προσπαθείς και να πληγώνεσαι, ενώ είναι δύσκολο να αλλάξεις τα πράγματα; Για κάποιο λόγο χωρίσατε, μην το ξεχνάς!

Δες κι αυτό: Γιατί μετά το χωρισμό κάνουμε τόσες προσπάθειες επανασύνδεσης;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;