17 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη
Αυτό που κάποτε λέγαμε "ωριμότητα", σήμερα λέγεται "συναισθηματική νοημοσύνη"!

Ο όρος “συναισθηματική νοημοσύνη” έχει καταφτάσει τα τελευταία χρόνια και έχει επισήμως αντικαταστήσει τον όρο “ωριμότητα”, πράγμα ευχάριστο.

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα κάποιου ανθρώπου να αντιλαμβάνεται, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα δικά του συναισθήματα, αλλά και τα συναισθήματα των άλλων. Η αγγλική empathy επομένως, έχει να κάνει με την κατανόηση και την ταύτιση ενός ατόμου με αυτόν που έχει απέναντί του, με τα συναισθήματα και τις ανάγκες αυτού του άλλου, πράγμα που δύσκολα επιτυγχάνεται αν ο άνθρωπος δεν έχει αρχικά κάποια γνώση και επαφή με το δικό του συναισθηματικό κόσμο.

Θεωρείται, λοιπόν, πως η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, βελτιώνει αυτόματα και την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου, καθιστώντας τον πιο εύκολα προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα, αφού το να μπορείς να αποκωδικοποιήσεις τι αισθάνονται οι άλλοι, είναι πλέον ένας ενδεδειγμένος τρόπος γρηγορότερης επίλυσης “κρίσεων”, αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων κλπ.

Σύμφωνα με ψυχολόγους μάλιστα, τα άτομα με αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη φαίνεται να είναι πιο επιτυχημένα κι από ότι οι άνθρωποι με υψηλό IQ!

Πως θα καταλάβεις όμως αν δεν είσαι και εξπέρ στο να κατανοείς και να ελέγχεις τα δικά σου συναισθήματα, αλλά και των άλλων;

Δες εδώ:

Δες κι αυτό: Γρήγορο τεστ: Ποια είναι η διανοητική σου ηλικία;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1