Συνέντευξη για δουλειά: 4 πράγματα που πρέπει να έχεις στο νου σου!
Η συνέντευξη για δουλειά μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά θα τα καταφέρεις σίγουρα αν έχεις κάποια πράγματα υπόψιν!

Όταν ετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη για δουλειά είναι λογικό πως θα έχεις ένα κάποιο άγχος για το πως θα πάει, τι θα σε ρωτήσουν και τι εντύπωση θα τους κάνεις.

Όλος ο κόσμος προσπαθεί να κλείσει συνέντευξη για δουλειά, και ειδικά όταν είσαι νέος και δεν έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία, η αγορά εργασίας γενικά φαντάζει λίγο τρομακτική.

Ωστόσο, αν είσαι καλά προετοιμασμένος και ξέρεις περίπου τι θες από μια δουλειά, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι με το μέρος σου!

Πως θα καταφέρεις, λοιπόν, να διεκδικήσεις τη θέση σου στο χώρο της εργασίας που σε ενδιαφέρει;

1. Χαμόγελο και θετική ενέργεια

Το να πας χαμογελαστός σε μια συνέντευξη για δουλειά και να φέρεις τη θετική σου αύρα στο χώρο είναι καλό δείγμα που σίγουρα θα λειτουργήσει υπέρ σου, γιατί φανερώνει πως αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με αισιοδοξία. Η θετική σου στάση θα σε ανταμείψει και θα κάνει τους άλλους να αισθάνονται άνετα γύρω σου!

2. Ρώτα πράγματα που σε αφορούν 

Σε πρώτη φάση, μην ξεκινήσεις να ρωτάς για πράγματα που ουσιαστικά δε σε αφορούν. Καλύτερα οι ερωτήσεις που θα απευθύνεις να είναι συγκεκριμένες και να μην στοχεύουν τον προσωπικό χώρου του ανθρώπου που σου παίρνει τη συνέντευξη είτε είναι ο εργοδότης σου είτε όχι.

3. Η οργάνωση είναι το παν

Προκειμένου να δείξεις πόσο σε ενδιαφέρει η θέση που θες να κατακτήσεις, πρέπει σίγουρα να πας στη συνέντευξη οργανωμένος και έτοιμος να απαντήσεις σε όποια ερώτηση. Φρόντισε να έχεις μαζί το βιογραφικό σου, ανεξάρτητα απ’ το αν τους το έχεις ήδη στείλει ηλεκτρονικά, και ένα σημειωματάριο για να σημειώσεις ό,τι χρειαστεί!

4. Σωστή στάση σώματος γενικά

Είναι σημαντικό ακόμα και η γλώσσα του σώματός σου να στέλνει τα σωστά σημάδια. Κράτα μια σταθερή οπτική επαφή με τον άνθρωπο που σου κάνει τη συνέντευξη και σαφώς μην ντρέπεσαι να τον κοιτάς στο μάτια. Επίσης, η χειραψία σου είναι καλό να είναι δυνατή, για να δείξεις σιγουριά για αυτό που πας να κάνεις. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, πίστεψε στον εαυτό σου και το ‘χεις! Αν δε το πιστέψεις εσύ πρώτα από όλους, τότε ποιος;

Δες ακόμα: 3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να δείξεις σιγουριά στη δουλειά σου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;