ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 11.933 θέσεις εργασίας ανέργων!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Μέσα στον μήνα Φεβρουάριο πρόκειται  να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασίας που αφορά 8.933 θέσεις εργασίας ανέργων σε 56 Δήμους και 37 περιβαλλοντικούς φορείς.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνδεθεί η κοινωφελής εργασία με τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, δεν προλάβουν να λάβουν τον νέο μισθό τον Φεβρουάριο, θα πληρωθούν τον Μάρτιο και θα λάβουν αναδρομικά του Φεβρουαρίου.

Στο πρόγραµµα, που περιλαµβάνει οκτάµηνη απασχόληση και κατάρτιση, µπορούν να συµµετέχουν όλοι οι εγγεγραµµένοι άνεργοι µε ηλικία από 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία προτεραιότητα θα έχουν όλοι η μακροχρόνια άνεργοι – άνω των 12 μηνών – καθώς επίσης και οι άνω των 45 ετών καθώς θα μοριοδοτούνται περισσότερο.

ΟΑΕΔ: Δες ποια είναι τα νέα ποσά για τα επιδόματα που χορηγεί σε ανέργους!

Τα κριτήρια και η µοριοδότηση

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

• εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

• άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Επίσης, οι διαδικασίες για την έναρξη του Β’ κύκλου του προγράμματος του ΟΑΕΔ που αφορά 3.000 θέσεις εργασίας ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται από το Υπουργείο Εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη 3.000 πτυχιούχων ανέργων σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. Πρόκειται για το Β’ κύκλο, του προγράμματος, αφού ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με την πρόσληψη 5.500 πτυχιούχων σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

α) Η άµεση αντιµετώπιση της ανεργίας και της αδυναµίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταµένη οικονοµική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραµµένης ανεργίας του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕΔ) και

β) Η αντιµετώπιση του φαινοµένου διαρροής επιστηµονικού δυναµικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες, προς αναζήτηση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και στην ελληνική οικονοµία γενικότερα.

Αντικείµενο του ειδικού προγράµµατος είναι η απασχόληση 3.000 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας 22-29 ετών, (εφεξής Ωφελούµενοι/ες), σε Υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαµβάνονται, οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, η κατάταξη και η σύζευξη των ανέργων µε τις θέσεις εργασίας των φορέων υποδοχής µε βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης, η διάρκεια και οι όροι της απασχόλησης, η χρηµατοδότηση του προγράµµατος και οι αµοιβές των ωφελουµένων.

ΜΙΣΘΟΙ

Για τους ωφελουµένους οι οποίοι διαθέτουν µεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, οι ανωτέρω αµοιβές προσαυξάνονται µηνιαίως κατά πενήντα (50) Ευρώ ή εκατό (100) Ευρώ αντίστοιχα και διαµορφώνονται ως εξής:

α) για τους κατόχους µεταπτυχιακού τίτλου σπουδών:

i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.090 Ευρώ και
ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.040 Ευρώ
β) για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών:

i) για την κατηγορία ΠΕ, έως 1.140 Ευρώ και
ii) για την κατηγορία ΤΕ, έως 1.090 Ευρώ

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

∆ικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συµµετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι άνεργοι στα µητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθµιας πανεπιστηµιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών και δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, (εφεξής Ωφελούµενοι/ες).

Οι ωφελούµενοι πρέπει:

να έχουν συµπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων),
να έχουν συµπληρώσει έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων).
Οµοίως οι ωφελούµενοι δεν συµµετέχουν σε πρόγραµµα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, τόσο κατά τον χρόνο λήξης της προθεσµίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, όσο και κατά την υπόδειξη τους, καθώς και για το χρονικό διάστηµα από την υπόδειξη έως την αναγγελία πρόσληψής τους από τον Φορέα Υποδοχής.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι άνεργοι καλούνται να υποβάλουν αποκλειστικά µε ηλεκτρονικό τρόπο, µία αίτηση συµµετοχής ως πιστοποιηµένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.∆., µε τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό), την «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ του Ειδικού προγράµµατος απασχόλησης για 3.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυµάτων, ηλικίας 22- 29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόµενους δηµόσιους φορείς», η οποία είναι αναρτηµένη στην ιστοσελίδα του Οργανισµού (www.oaed.gr) και να επιλέξουν µία (1) µόνο ειδικότητα απασχόλησης και από µία (1) µέχρι τρεις (3) Υπηρεσίες Τοποθέτησης, συνολικά, που ανήκουν στον ίδιο ή και σε διαφορετικούς Φορείς Υποδοχής, όπως αυτοί περιγράφονται στη σχετική λίστα του Παραρτήµατος.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα κριτήρια κατάταξης:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 24 μήνες

2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)

3. Διδακτορικός τίτλος σπουδών (οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου)

4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό

5. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

6. Ιδιότητα του δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ και οι πληροφορίες αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;