ΑΣΕΠ: Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων!
Δες αναλυτικά!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο ΑΣΕΠ από 1- 1- 2020! Από τότε και ύστερα αποκλειστικά ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των υποψηφίων σε όλες τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού.

Τα παραπάνω προβλέπεται από τροπολογία που κατατέθηκε από στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ και περιλαμβάνεται η αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων του ν.2190/1994 που αναφέρονται στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων ή πρόσληψης προσωπικού μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Ειδικότερα ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με τις δαπάνες διεξαγωγής των διαδικασιών για την πλήρωση θέσεων ή την πρόσληψη προσωπικού και συγκεκριμένα, ορίζεται ότι:

1. Οι εν λόγω δαπάνες, που καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του ΑΣΕΠ, βαρύνουν τους φορείς υπέρ των οποίων εκδίδονται οι προκηρύξεις, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρητά την κάλυψη των σχετικών δαπανών, κατά τη διαδικασία έκδοσης των προκηρύξεων.

2. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων των συμμετεχόντων στην οικεία προκήρυξη, οι ανωτέρω φορείς μεταφέρουν τουλάχιστον ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) των αναγκαίων πιστώσεων για τη διεξαγωγή των διαδικασιών του κάθε διαγωνισμού.

3. Η οριστικοποίηση του ποσού που βαρύνει τον εκάστοτε φορέα πραγματοποιείται με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και το υπολειπόμενο ποσό μεταφέρεται, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΑΣΕΠ προς τον οικείο φορέα.

Από, 1- 1- 2020 μάλιστα η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών, για τη συμμετοχή των υποψηφίων σε όλες τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ, διενεργείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με τη δυνατότητα πρόβλεψης εξαιρέσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Σύμφωνα με την τροπολογία η προτεινόμενη διάταξη αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του ΑΣΕΠ, για την υλοποίηση της αποστολής του ως συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής.

Η προτεινόμενη διάταξη εισάγεται χάριν του εκσυγχρονισμού, της βελτιστοποίησης και της απλούστευσης των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων και συγκέντρωσης δικαιολογητικών διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού. Επίσης, οι αλλαγές σύμφωνα με την τροπολογία υλοποιούνται από το ΑΣΕΠ, προς όφελος των υποψηφίων πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;