Στέκια στα Εξάρχεια: Τα καλύτερα μαγαζιά στην πιο μποέμ περιοχή της Αθήνας
Βόλτα στα Εξάρχεια όπως πρέπει!

Τα στέκια στην Αθήνα είναι τόσα πολλά, όσα και οι εξίσου πολλές, μικρές και μεγάλες, γειτονιές της.

Τα Εξάρχεια που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα σε Πανεπιστήμιο, κοντά στο Κολωνάκι, μια ανάσα από την Ομόνοια, είναι η πιο κινηματική γειτονιά του κέντρου, ίσως η πιο μποέμ περιοχή της Ελλάδας. Φοιτητές, επισκέπτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Αθήνα και μας ρωτάνε “Που είναι τα Εξάρχεια;” ή “Πώς πάμε στα Εξάρχεια;”. Και λογικό, γιατί ο ριζοσπαστικός τουρισμός είναι στα πάνω του τα τελευταία χρόνια.

Τα Εξάρχεια είναι μια από τις πιο καλτ και απενοχοποιημένες γειτονιές, που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου και στεγάζει τα περισσότερα κέντρα τέχνης και πολιτισμού, τα πιο ανεξάρτητα στέκια και καφέ, τα πιο ψαγμένα συνεργατικά μπαράκια και χωμένα ρακάδικα, τις πιο εναλλακτικές ταβέρνες, παλιά βιβλιοπωλεία, κουτούκια, μαγαζιά με βινύλια και second hands με vintage ρούχα.

Στην πολυπολιτισμική περιοχή των Εξαρχείων θα βρεις κάποια από τα πιο όμορφα και ιντελεκτουέλ στέκια της Αθήνας. Ανακάλυψέ τα και δε θα τα χορταίνεις με τίποτα!

1. Κόκκινος Λωτός

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αγγελος Ζαγοριτης (@anjel_zag) στις

Ο Κόκκινος Λωτός είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο must κοκτεϊλάδικα του αθηναϊκού κέντρου, το οποίο θα σε μαγέψει με την εξωτική του ατμόσφαιρα. Salsa και rock vibes, εξαιρετικά φιλικές τιμές και καλαίσθητο περιβάλλον που συνοδεύουν τις πιο όμορφες βραδιές, αλλά και τα χαλαρά πρωινά μας. Σου προτείνω να δοκιμάσεις ένα απ’ τα υπέροχα κοκτέιλ του, αλλά, αν πας πρωί, δοκίμασε την απίστευτη σοκολάτα του, με τα κομματάκια σοκολάτας, που λιώνουν μέσα στο ζεστό γάλα και κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη γιουτζίν? (@_evgenia.p) στις

Ζωοδόχου Πηγής 5

2. Nabokov

Περπατώντας κατά μήκος της Ασκληπιού, στο ύψος της Βαλτετσίου, θα πέσεις πάνω στο Nabokov bar, ένα θαμώνικο μπαράκι, απ’ αυτά που αποτελούν “τρύπα” και, ταυτόχρονα, “θησαυρό” των Εξαρχείων. Ρετρό details και οικεία ατμόσφαιρα, που σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου. Υπέροχη τζαζ μουσική και ποτά σε φιλικές τιμές, ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό βράδυ καθημερινής ή Σαββάτου.

Ασκληπιού 41 

3. Talking Breads

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Bomb ? #burger #talkingbreadsathens #streetfood #athens #exarcheia #athensstreetfood #sandwich #fries #handmadefood #food #foodie #handmadebread #brioche #foodoftheday #foodstagram #instafood #foodporn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Talking Breads (@talkingbreads.athens) στις

Στη γωνία της πλατείας των Εξαρχείων έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό ένα υπέροχο μαγαζί ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο αξίζει όσο τίποτα να επισκεφτείς. Οι γεύσεις του μοναδικές, γι’ αυτό και το Talking Breads κάνει θραύση και φαίνεται. Όλες οι σος τους είναι σπιτικές και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το Tikka σάντουιτς, που είναι απίστευτα νόστιμο και πολύ χορταστικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Tika sandwich #talkingbreadsathens #athens #exarcheia #streetfood #foodoftheday #foodstagram #handmadefood #handmadebread #food #foodie #instafood #foodporn #butterbread #burger #sandwich #fries #foodphotography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Talking Breads (@talkingbreads.athens) στις

Ένα απ’ τα μαγαζιά value for money, με ωραία ατμόσφαιρα, πολύ φιλικό προσωπικό και νοστιμιές, γλυκές και αλμυρές, που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Σπυρίδωνος Τρικούπη 11 & Στουρνάρη 

4. Beatniks

View this post on Instagram

A post shared by Beatniks_Road_Bar (@beatniks_road_bar)

Το Beatkniks Road Bar είναι ένα αυθεντικό ορθάδικο των Εξαρχείων με ροκ ελ ρολ ατμόσφαιρα και original garage αισθητική, το οποίο θα βρεις ακριβώς δίπλα απ’ την πλατεία Μεσολογγίου. Πιστό του ονόματός του, το Beatniks είναι ένα αυθεντικό beat στέκι με blues και garage μουσική του ’60, που θυμίζει ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη και σερβίρει Ιρλανδέζικα ποτά που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο τόσο τα ΣουΚού, αλλά και τις καθημερινές. Ένα στέκι που σέβεται τον εαυτό του και διατηρεί αναλλοίωτη την κουλτούρα του στο χρόνο.

Κωλέττη 14

5. Άμα Λάχει

Εκεί που παλιά βρισκόταν ένα γραφικό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, σήμερα βρίσκεται ένα υπέροχο μεζεδοπωλείο, μια αυλή “όαση” της οδού Καλλιδρομίου. Εκεί θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες, ζεστούς και κρύους, που συνοδεύονται από τσικουδιές, ουζάκια και κρασί, σε έναν χώρο νοσταλγικά διαμορφωμένο που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό.

https://www.instagram.com/p/BY5q41DDO7j/?utm_source=ig_web_copy_link

Το Άμα Λάχει είναι μια ιδανική επιλογή που θα σε αφήσει πλήρως καλυμμένο, τόσο γευστικά, όσο και αισθητικά, αφού πρόκειται για ένα καλαίσθητο περιβάλλον, με φιλικό προσωπικό και όμορφη ατμόσφαιρα.

Καλλιδρομίου 69

6. Μαύρος Γάτος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. . . . . #mavrosgatosbar #mgatosbar #mavrosgatos #bar #athens #instaathens #athensbars #drinks #finedrinking #cocktails #coffee #coffeeinathens #tables #chairs #stools #lights #hanginglights #exarcheia #decoration #vintagedecor #blackcat #localbar #localdrinks #localcoffee #windows #bluesmusicians

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mavrosgatosbar (@mavrosgatosbar) στις

Ο Μαύρος Γάτος είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και γνωστό μπαράκι που θα βρεις στη γωνία της Κωλέττη. Το μαγαζί έχει επιρροές από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική και εκεί μπορείς να απολαύσεις άνετα το ποτό σου στη δωδεκάμετρη μπάρα του, ακούγοντας jazz, rock, soul και funk μουσικές.

Πρόκειται για ένα στέκι με υπέροχη ατμόσφαιρα, ωραίο κόσμο και χαμηλό φωτισμό που συνοδεύει τέλεια τις βραδιές, αλλά και τα πρωινά μας για καφέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

. . . . #mavrosgatosbar #mgatosbar #mavrosgatos #bar #athens #athensbars #outside #sunny #sunday #coffee #drinks #finedrinking #decoration #tables #chilling

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mavrosgatosbar (@mavrosgatosbar) στις

Κωλέττη 40-42

Δες ακόμα: Στέκια στην Αθήνα: 5 μαγαζιά που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Μεταξουργείο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 4