Το ήξερες ότι βλέποντας ένα θρίλερ μπορείς να χάσεις μέχρι και 184 θερμίδες;
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Westminster, οι ταινίες τρόμου μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος!

Έχεις τύψεις επειδή έφαγες λίγη σοκολάτα παραπάνω ή επειδή ήπιες λίγο παραπάνω αλκοόλ χτες και ανησυχείς για τις έξτρα θερμίδες; Μην ανησυχείς, γιατί υπάρχει μια πολύυυυυ πρωτότυπη εναλλακτική για να χάσεις τις θερμίδες που πήρες… βάζοντας να δεις μια, δυο ή τρεις τρομακτικές ταινίες. Εξαρτάται από το πόσες θερμίδες θέλεις να διώξεις απ΄το κορμί σου.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι επιστήμονες στο Πανεπιστημίου του Westminster, με επικεφαλής τον Dr. Richard MacKenzie, κατέληξαν στο ότι μια ταινία τρόμου 90 λεπτών μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε μέχρι και 113 θερμίδες, δηλαδή την ίδια ποσότητα θερμίδων που θα καίγαμε σε έναν περίπατο 30 λεπτών.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού, πρόσληψης οξυγόνου και εκπνοής διοξειδίου του άνθρακα, διαπιστώνοντας τελικά ότι οι ταινίες τρόμου πυροδότησαν μια ώθηση στον καρδιακό ρυθμό των περιπτώσεων που μελετούσαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Richard MacKenzie, αυτό συμβαίνει, γιατί επιταχύνεται ο παλμός της καρδιάς και το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα το σώμα μας ουσιαστικά να δοκιμάζεται σε μια αύξηση της αδρεναλίνης. Η απότομη αυτή “έκρηξη” αδρεναλίνης στο σώμα που συνοδεύεται από υψηλό στρες ή φόβο, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξής μας για φαγητό, ενώ παράλληλα αυξάνει και το βασικό μεταβολικό ρυθμό, πράγμα που συμβάλλει σε μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων.

Έχε στα υπόψιν ότι η μέση απώλεια  θερμίδων ανά ταινία είναι περίπου 113 θερμίδες, όμως δε σταματάει εκεί το καλό: Υπάρχουν και μερικές ταινίες που μας βοηθούν να κάψουμε ακόμα περισσότερες θερμίδες και ιδού ποιες είναι αυτές:

3, λοιπόν, από τις πιο επικές και κλασικές ταινίες τρόμου, φαίνεται πως μπορούν να σταθούν “σύμμαχοι” δίπλα μας στην απώλεια κιλών.

1. Βλέποντας τη “Λάμψη” (The Shinning) με τον αμύθητο Τζακ Νίκολσον, μπορείς να χάσεις μέχρι και 184 θερμίδες.

2. Βλέποντας τα “Σαγόνια του Καρχαρία” (Jaws), μπορείς να χάσεις μέχρι και 161 θερμίδες.

3. Βλέποντας τον “Εξορκιστή” (The Exorcist), μπορείς να χάσεις μέχρι και 158 θερμίδες.

Δε ξέρω για σένα… Εγώ πάντως την αγαπώ τη “Λάμψη” και, από ότι φαίνεται, θα την ξανά δω σίγουρα άλλες 5-6 φορές μέσα στο μήνα!

Δες ακόμα: Ζυγίζεσαι κάθε μέρα; Σύμφωνα με μια έρευνα, κάνεις κακό στην υγεία σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;