Μία σειρά από αυτοκίνητα που... οδηγούνται μόνα τους έκαναν νέο ρεκόρ Guinness!
Ένα νέο ρεκόρ Guinness έσπασαν σε πόλη της Κίνας! Κατάφεραν και έκαναν τη μεγαλύτερη "παρέλαση" αμαξιών χωρίς οδηγό!

Έχεις ακούσει διάφορα περίεργα ρεκόρ Guinness κατά περιόδους και σε αυτά έρχεται να προστεθεί το μεγαλύτερο κομβόι αυτοκινήτων χωρίς οδηγό! Αυτό έγινε στην πόλη Τσονκίνγκ της Κίνας (που αλλού θα μάζευαν τόσα αυτοκίνητα;).

Μάλιστα, κάθε ένα από τα 55 SUV διένυσε απόσταση 3,22 χιλιομέτρων, με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα, και ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα!

Αρχικά, η αυτοκινητοβιομηχανία Changan Automobiles χρησιμοποίησε 56 αυτοκίνητα, αλλά ο οδηγός ασφαλείας ενός αυτοκινήτου, του 56ου, απορρίφθηκε καθώς για σύντομο χρονικό διάστημα ανέκτησε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

Είχε γίνει μετατροπή στους αισθητήρες των αυτοκινήτων που απάρτιζαν το κομβόι, ώστε να εντοπίζουν τα όρια της λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο και τα αυτοκίνητα που ήταν μπροστά τους. Για το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, τα αυτοκίνητα κινούνταν πλησιέστερα το ένα στο άλλο από ότι σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Παράλληλα, μιας και το κομβόι αυτό έγινε σε πιο ήσυχη σε σχέση με το φυσιολογικό λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου, είχε μειωθεί στο 1% από 5% ο βαθμός αντίδρασής τους όσον αφορά τον εντοπισμό αντικειμένων και την ανίχνευση απρόοπτων συμβάντων.

“Οι οδηγοί (ασφαλείας) που συμμετείχαν στο τεστ δεν είχαν καμία απολύτως επαφή με το σύστημα αυτόματου πιλότου και κατά συνέπεια έπρεπε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη τους στο δικό μας σύστημα ώστε να μην ανακτούν τον έλεγχο του οχήματος” εξήγησε ο μηχανικός αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στην εταιρεία, Γιανγκ Γκουό.

“Ως η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έκανε αυτό το ρεκόρ, θα κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης” τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Changan Automobiles, Ταν Μπενχόνγκ.

Και έτσι, σιγά- σιγά, μπαίνουμε στο μέλλον και στα αμάξια που οδηγούνται μόνα τους! Άντε και στα ρομπότ που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού!

Δες ακόμα: 16 παγκόσμια ρεκόρ που μπορείς να σπάσεις σε ένα μόνο λεπτό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;