Πανελλήνιες: Ο βαθμός απολυτηρίου δε θα μετράει πλέον!

Από neolaia.gr Team 19 Φεβρουαρίου 2019

Όπως όλα δείχνουν ο βαθμός απολυτηρίου δε θα προσμετράτε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Ακόμα περισσότερες αλλαγές φαίνεται να γίνονται στις Πανελλήνιες 2019 και, όπως, φαίνεται το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ δε θα αλλάξει και πάρα πολύ! Μάλιστα το ποιο σημαντικό είναι ότι ο βαθμός του απολυτηρίου δε θα μετράει για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μάλιστα πολλοί γνώστες του τελικού σχεδίου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις λένε ότι δε θα έχει τόσο μεγάλες αλλαγές παρόλο που βρίσκεται υπό μελέτη για δύο ολόκληρα χρόνια! Τελικά, όπως όλα δείχνουν, θα έχει πολλές ομοιότητες με το σημερινό, αφού ακόμη και ο βαθμός του απολυτηρίου δε θα μετράει στην τελική βαθμολογία!

Δηλαδή, ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα προσμετράται τελικά κατά 10% στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Οι αντιδράσεις, κυρίως από τους εκπαιδευτικούς ήταν τεράστιες καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα αύξανε την πίεση από τις οικογένειες για μεγαλύτερους βαθμούς και το άγχος των μαθητών.

Επίσης, φαίνεται ότι η εισαγωγή χωρίς εξετάσεις θα αφορά μόνο σε τμήματα εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης όπου ο βαθμός εισαγωγής κινείται κάτω από τα 9.000 μόρια και σε όλα τα υπόλοιπα το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων θα συνεχίσει να είναι το ίδιο!

Τα εξεταζόμενα μαθήματα θα παραμείνουν τέσσερα, ωστόσο οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα για να μπορέσουν να διαλέξουν και τμήματα που περιλαμβάνονται σε άλλο πεδίο από αυτό που έχουν επιλέξει και τυχόν να τους ενδιαφέρουν!

Τα εξεταζόμενα μαθήματα θα συνεχίσουν αν είναι τα αρχαία, η ιστορία, η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας και η πληροφορική, ανάλογα το πεδίο που θα έχει δηλώσει ο κάθε μαθητής.

Όμως τα λατινικά θα αντικατασταθούν από την κοινωνιολογία και η λογοτεχνία θα εξετάζεται μαζί με τα νέα ελληνικά. Μία παραπάνω δυσκολία για τους μαθητές είναι ότι θα εξετάζονται σε άγνωστο κείμενο!

Δες επίσης: Πανελλήνιες 2019: Όλα όσα αλλάζουν μετά τις φετινές εξετάσεις – Σύγχυση στους μαθητές!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486