4 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που θες!
Και δεν είναι δίαιτα!

Αν θες να χάσεις κάποια κιλά, αλλά δεν είσαι σε φάση να μπεις πάλι σε διαδικασία δίαιτας, καλά κάνεις!

Δε χρειάζεται εξαντλητική δίαιτα για να πετύχεις το στόχο σου, αλλά λίγη καλή θέληση και μικρή προσοχή στις καθημερινές ατασθαλίες.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, χωρίς να χρειαστεί να στερηθείς κάτι ή να πεθαίνεις της πείνας.

1. Ξεκίνα να πίνεις πράσινο τσάι 

Η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού είναι επισήμως συνδεδεμένη με την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να επιταχύνει την καύση θερμίδων του οργανισμού μέσω της δράσης των κατεχινών.

2. Βάλε στο πιάτο σου όσο θα φας και όχι περισσότερο ή λιγότερο

Καλό είναι να σερβίρεις μια ποσότητα αντίστοιχη με αυτό που αντέχει το στομάχι σου και όχι να κάνεις υπερβολές. Αν φας κρέας συνόδευσέ το με λαχανικά, μαρούλι, μπρόκολο ή κουνουπίδι, προσθεσέ τους λίγο λάδι και λεμόνι και θα είναι πεντανόστιμα. Και λιγότερες θερμίδες θα πάρεις, σε αντίθεση με τις σος που προσθέτεις συχνά στις σαλάτες και θα χορτάσεις πιο γρήγορα.

3. Κοιμήσου καλά και αρκετά

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Μίσιγκαν, μια επιπλέον ώρα ύπνου μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε έως και 7 κιλά σε ένα χρόνο. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία του οργανισμού, ψυχική και σωματική, ενώ ταυτόχρονα βοηθά να μειώνεται το τσιμπολόγημα και οι περιττές θερμίδες που παίρνουμε, αφού συνήθως πεινάμε ανεξήγητα όταν δεν κοιμόμαστε την ώρα που θα έπρεπε.

4. Μην τρως βιαστικά

Mπορείς να χάσεις κιλά χωρίς κουραστικές δίαιτες και χτύπημα στο γυμναστήριο, απλώς προσπαθώντας να καταναλώνεις τα γεύματα λίγο πιο αργά. Έτσι και θα απολαμβάνεις το φαγητό πολύ περισσότερο και θα αισθάνεται πλήρης ο οργανισμός σου από τροφή.

Aν τρως γρήγορα και ουσιαστικά καταβροχθίζεις το φαγητό, προσλαμβάνεις περισσότερες θερμίδες, κυρίως διότι το μάσημα συνδέεται, σε μεγάλο βαθμό, με τα επίπεδα ορμονών που ρυθμίζουν την όρεξη. Τρώγοντας βιαστικά και με άγχος, το μήνυμα δεν προλαβαίνει καν να φτάσει στον εγκέφαλο, νιώθεις πως ακόμα πεινάς και κάπως έτσι προκαλείται η υπερφαγία.

Δες ακόμα: Το ήξερες ότι βλέποντας ένα θρίλερ μπορείς να χάσεις μέχρι και 184 θερμίδες;
3 χορταστικά snacks που είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή σου!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;