Η ευτυχία του να μεγαλώνεις
Υπάρχουν πολλοί που στα γενέθλιά τους είναι μέσα στη μαύρη γκρίνια, κάποιοι που δε λένε καν την ηλικία τους.

Άλλοι είναι πάλι πολύ χαρούμενοι που δείχνουν μικρότεροι, λες και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια τους, που έγιναν από τα πολλά χαμόγελα και γέλια, είναι «ντροπή» να φαίνονται.

Και όμως ρε παιδιά, όσο μεγαλώνουμε, τόσο καλύτεροι γινόμαστε! Από όπου και αν το πιάσεις, αυτό γίνεται.

Εμφανισιακά; Εννοείται! Χάνουμε σπυράκια εφηβείας, ξέρουμε να φτιαχνόμαστε, να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, ξέρουμε τι μας πηγαίνει και τι όχι, ξέρουμε πώς να «πλασαριστούμε» πιο θετικά κι όπως θέλουμε εμείς.

Σαν χαρακτήρες; Ακόμα περισσότερο! Έχουμε περάσει κάποια πράγματα πλέον, έχουμε φάει τα μούτρα μας πολλές (και απανωτές μπορεί) φορές και ξέρουμε πολύ καλά τι μας παίρνει και τι όχι να κάνουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε να μας φέρει η επόμενη μέρα ακόμα και αν είναι μόνο υγεία.

Στις κοινωνικές μας σχέσεις; Πολύ καλύτερα! Ξέρουμε ποιους αντέχουμε και ποιους όχι, έχουμε μάθει πού να μιλήσουμε και πού να κρατήσουμε το στόμα μας κλειστό, ξεχωρίζουμε τους παπαρολόγους από αυτούς που όντως έχουν κάτι να πουν.

Το πιο σημαντικό όμως; Μεγαλώνεις και κάθε χρόνος που προστίθεται είναι και καινούριες εμπειρίες, είναι κι άλλα όνειρα που πραγματοποιείς. Ναι, είναι και αποτυχίες, είναι και απογοητεύσεις, είναι και απώλειες. Αλλά αυτή είναι η ζωή, υπάρχουν αυτά για να μπορέσεις να εκτιμήσεις όχι απλά τα καλά, αλλά και την απλή ηρεμία.

Το καλύτερο όμως είναι ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο απελευθερώνεσαι. Κανένα κόμπλεξ, κανένα ενδιαφέρον για το τι λένε οι άλλοι, κανένα πρόβλημα αν τα ρούχα που φοράς δεν είναι στη μόδα ή το κινητό που έχεις δεν είναι το τελευταίο μοντέλο. Σημασία έχει να κάνεις τη δουλειά σου όπως εσύ θέλεις, όπως είναι πιο εύκολο, γρήγορο και πρακτικό. Ξέρετε πόσο μεγάλο πράγμα είναι αυτό; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να απελευθερωθούμε από όλες τις «ανάγκες» που μας επιβάλουν εξωτερικοί παράγοντες και που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που θέλουμε στην πραγματικότητα. Σημασία έχει να περνάμε καλά.

Φυσικά, αν θέλουμε να το πάμε ακόμα πιο πέρα, θα πρέπει να αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που απλά έχουμε τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε και δε μας κόπηκε αυτή η φόρα νωρίς. Η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν είναι απαραίτητο να τις θυμόμαστε κάθε μέρα και ώρα. Σημασία έχει να μας έρχεται στο μυαλό την κατάλληλη στιγμή και να μας ταρακουνά.

Κι αν έχετε αμφιβολίες ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο ακομπλεξάριστοι είμαστε, κάντε μια βόλτα σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαράκι, οπουδήποτε. Και δείτε πόσο καλά περνάνε οι μεγαλύτεροι και πόσο οι νεότεροι κοιτούν απλά τα κινητά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;