Θέλεις να πας στην Βενετία; Θα πρέπει να πληρώσεις 3 ευρώ για την είσοδο στην πόλη!
Το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας επιβάλλει φόρο 3 ευρώ στους τουρίστες!

Η Βενετία είναι μία από τις πιο τουριστικές πόλεις στην Ευρώπη! Εκατομμύρια τουρίστες περνάνε κάθε χρόνο από τα στενά της και τα κανάλια της. Όμως, έγινε κάτι πραγματικά απίστευτο στην πόλη αυτή!

Το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας ψήφισε υπέρ του να επιβληθεί τέλος εισόδου στους επισκέπτες προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για τη συντήρηση της πόλης που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, από τους οποίους περίπου τα 14 εκατομμύρια περνούν εκεί μόνο μία ημέρα και ύστερα πάνε κάπου αλλού. Πολλοί, μάλιστα, φέρνουν μαζί τους το φαγητό τους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις.

Με βάση όλα αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου σε συνεδρίαση. Λέγοντας ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν, για φέτος μόνο, 3 ευρώ το άτομο για να μπουν στην πόλη της Βενετίας.

Το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 6 με 10 ευρώ από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο για την περιοχή!

Ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, που έχει ταχθεί υπέρ του φόρου, δήλωσε:

“Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο καμπής στη διαχείριση των τουριστικών ροών στη Βενετία”

Οπότε αν σκέφτεσαι να την επισκεφτείς, καλό θα ήταν να πας φέτος που είναι πιο φθηνός ο φόρος!

Ο πληθυσμός της Βενετίας έχει μειωθεί με γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες από τις σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις περίπου 50.000 σήμερα. Οι κάτοικοι που έχουν παραμείνει παραπονιούνται ότι η πόλη τους γεμίζει από τουρίστες ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια της πόλης, αλλά και επίσης δεν μπορούν να γυρνούν ανενόχλητοι στην ίδια τους την πόλη!

Ακόμα το δημοτικό συμβούλιο δεν  έχει διευκρινίσει πώς ακριβώς θα εισπράττονται τα χρήματα, αλλά σε πρώτη φάση ο Μπρουνιάρο άφησε να εννοηθεί ότι εν τέλει οι εταιρίες που μεταφέρουν τους επισκέπτες στην πόλη θα προσθέσουν το ποσό αυτό στο κόστος του εισιτηρίου μετακίνησης.

Εξαίρεση από το φόρο θα έχεις αν είσαι τουρίστας και θα διανυκτερεύσεις σε κάποιο από τα τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη περιλαμβάνουν τέλη επισκεπτών στις τιμές τους, καθώς και στα παιδιά κάτω των έξι ετών.

Ο επικεφαλής της βορειοανατολικής περιοχής του Βένετο, που περιλαμβάνει τη Βενετία, στάθηκε υπέρ της απόφασης, λέγοντας ότι αναβαθμίζει την πόλη σε ένα ανοικτό μουσείο.

Ο Λούκα Ζάια, ο κυβερνήτης του Βενέτο, δήλωσε:

“Η Βενετία χρειάζεται σεβασμό, όπως ισχύει με τα μουσεία, τα αθλητικά γήπεδα, τους κινηματογράφους, τα τρένα και τα αεροπλάνα, χρειάζεται να έχει προγραμματισμένες επισκέψεις κάτι που είναι βιώσιμο και για τους τουρίστες και για την ίδια την πόλη”

Από ότι φαίνεται προσπαθούν να δώσουν νέα πνοή στην τοπική αγορά και, μάλλον, αυτό καλό θα τους κάνει! Εσύ πώς το βλέπεις; Θα πας ή κάτι τέτοιο θα σε αποτρέψει;

Δες ακόμα: ΑΚΡΑΙΟ! Τραυματίας με μαχαίρι στην πλάτη βγήκε για κάνει ένα… τσιγάρο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;