Μαθητές Γυμνασίου δημιουργούν dance pad για άτομα με προβλήματα ακοής και όχι μόνο
Στους μαθητές αρκεί να δώσεις το έναυσμα, τη γνώση, την καθοδήγηση και την έμπνευση για να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να κάνουν τη διαφορά.

Με αφορμή τον καθιερωμένο πια Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece) οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο αποφάσισαν – για μια ακόμη φορά- να φτιάξουν τη δική τους εικονική επιχείρηση που θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο The Mall Athens.

Τα παιδιά δημιούργησαν μία Εικονική Επιχείρηση, την Estrella De Bailar (Το Αστέρι του Χορού), που έχει ως σκοπό να βοηθά ανθρώπους που θέλουν να μάθουν χορό, με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Ανέλαβαν τους ρόλους των στελεχών της εταιρείας, έκαναν έρευνα αγοράς και ένα πολύωρο brainstorming εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας, ώσπου κατέληξαν στη δημιουργία του Bailamos. Το προϊόν που σχεδίασαν αποσκοπεί στην ψυχαγωγία, αλλά και στην εκμάθηση πολλών ειδών χορού. Σημαντική πληροφορία είναι ότι το προϊόν αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με προβλήματα ακοής, που έχουν διάθεση και όρεξη για χορό.

Σύμφωνα με το Γιάννη, Δ.ντή του τμήματος Ανθρώπινού Δυναμικού της Estrella De Bailar, «ο χορός και το τραγούδι είναι ένας βασικός παράγοντας πνευματικής καλλιέργειας του ανθρώπου. Για αυτό και η προτεραιότητα μας ήταν να διαμορφώσουμε κάτι που να συνδυάζει και τα δύο αυτά στοιχεία, όπως ένα πρωτότυπο dance pad».

Το Bailamos, λοιπόν, είναι ένα Dance Pad. Πρόκειται για μία ξύλινη κατασκευή-βάση, με τέσσερις υπερυψωμένες πλακέτες (στις οποίες πατά ο χρήστης), που συνδέονται μέσω Raspberry Pi με μία οθόνη. Η οθόνη δείχνει τα βήματα του χορού, ενώ μία σειρά από λαμπάκια στη βάση δείχνουν στο χρήστη αν έκανε σωστό βήμα. Έτσι, το προϊόν προσφέρει τη δυνατότητα σε καθέναν να μάθει χορό. Ιδιαίτερα, όμως, μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα ακοής να μάθουν να χορεύουν.

Ας δούμε τι δήλωσαν τα ίδια τα παιδιά για το προϊόν τους:

«Το Bailamos είναι μία εύχρηστη σύνθεση που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί να σας προσφέρει στιγμές διασκέδασης όπου κι αν βρίσκεστε», αναφέρει η Νικολέττα, Διευθύντρια ΜΚΤ της επιχείρησης.

«Μετά από μήνες προετοιμασίας και σκληρή δουλειά, είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε το προϊόν μας. Το ταξίδι αυτό δε θα είχε γίνει ποτέ χωρίς την καλή θέληση και τη συνεργασία των μελών της ομάδας. Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν γιατί μάθαμε να δουλεύουμε ομαδικά», τονίζει ο Νικήτας, Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης.

«Η δίψα για επιτυχία, οι όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε και πρωτίστως η αγάπη και το μεράκι για αυτό που φτιάξαμε μόνοι μας ξεκινώντας από το σημείο μηδέν μας βοήθησαν να εξελίξουμε το προϊόν, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς», δηλώνουν η Κλειώ και ο Τζώνη, στελέχη του Χρηματοοικονομικού Τμήματος.

Όπως τονίζουν όλοι με μια φωνή «Η νίκη δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός. Το να είσαι νικητής είναι απλά ένας τίτλος . Η πραγματική επιβράβευση είναι η χαρά και η περηφάνια που νιώθουμε για την προσπάθειά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;