Πανελλήνιες 2019: Όλες οι αλλαγές στα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα!
Δες τη σχετική εγκύκλιο για τα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2019!

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε Εγκύκλιος για τις Πανελλήνιες 2019 και τα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι μία από τις εγκυκλίους που έρχονται να βάλουν σε σειρά τα όσα έχουν ακουστεί μέχρι την ώρα για τις εξετάσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας θα μπορούν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2019 για την τροποποίηση της υπάρχουσας διάταξης αναφορικά με τα εξεταζόμενα σε πανελλαδικό επίπεδο ειδικά μαθήματα.

Μάλιστα, το Υπουργείο ζητάει την άμεση ενημέρωση των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2018- 19 και των αποφοίτων- υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2019.

Επισημαίνεται επιπλέον, ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις η εισαγωγή στο Τμήμα Περιβάλλοντος που ιδρύθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα γίνεται χωρίς κάποια εξέταση σε ειδικό μάθημα.

Επίσης, για το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου ειδικά και μόνο για εισαγωγή το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών:

  • Αγγλικά
  • Γαλλικά
  • Γερμανικά
  • Ιταλικά

Ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2020- 21 και μετά οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σαν ειδικό μάθημα μόνο στα Αγγλικά!

Επίσης υπήρξε και ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων για το μάθημα των Λατινικών!

Η σχετική ανακοίνωση γράφει

Το Υπουργείο τονίζει ότι η πρόσφατη πρόταση του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου για εισαγωγή του μαθήματος των Λατινικών ως μάθημα επιλογής στην Γ’ Λυκείου δεν είναι δυνατόν να προκαλεί τέτοιου είδους αντίδραση από όσους εμφανίζονται ως υποστηρικτές του μαθήματος.

Τα μαθήματα επιλογής, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, αποτελούν σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δεν μπορεί να απαξιώνονται, πόσο μάλλον από επιστημονικές ενώσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα εξετάσει κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση.

Δες τη σχετική εγκύκλιο και το ΦΕΚ για τα ειδικά μαθήματα!

Εγκύκλιος

ΦΕΚ

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2019: Οι 11 νέες σχολές που προστίθενται στο μηχανογραφικό – Από ποιο πεδίο θα μπεις;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;