Πότε
Πάθος, πάθος, πάθος! Μέχρι πότε όμως;

Όταν ξεκινά μια σχέση και βρίσκεται άρα στα “ντουζένια” της που λέει και η γιαγιά μου, όλα είναι μαγικά. Ο ενθουσιασμός και το πάθος δεν κρύβονται με τίποτα, το σεξ είναι ασυγκράτητο, ατελείωτο και αλλεπάλληλο, ενώ εσείς πλέετε σε πελάγη ευτυχίας. Όλα τέλεια!

Για πόσο καιρό όμως διατηρείται το ερωτικό πάθος σ’ αυτή την έξαρση;

Πότε τελικά εξανεμίζεται, ή τουλάχιστον, μετριάζεται κάπως ο έρωτας και το έντονο συναίσθημα που προκαλεί στον οργανισμό μας;

Η απάντηση καταφτάνει σε εμάς από το πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians του Μονάχου, το οποίο και πραγματοποίησε μια σχετική έρευνα. Στην εν λόγω, λοιπόν, έρευνα έλαβαν συμμετοχή 3.000 γυναίκες και άντρες, ηλικίας 25-41, οι οποίοι κλήθηκαν να να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια και να αξιολογήσουν τη σεξουαλική ικανοποίηση που αισθάνονται από τους/τις συντρόφους τους.

Η διαπίστωση;

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της μελέτης, φαίνεται ότι το έντονο ερωτικό/σεξουαλικό πάθος αρχίζει να “ξεφουντώνει” περίπου στους 12 μήνες σχέσης, πράγμα που σημαίνει δηλαδή στον ένα χρόνο ακριβώς.

Όπως και να ‘χει, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα τρελής εσωτερικής “έκρηξης” και ανυπολόγιστου πάθους. Η έρευνα λέει ότι κρατά 1 χρόνο.

Κατά πόσο ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις όμως;

Δες ακόμα: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;