Ακόμα ένας ασθενής θεραπεύτηκε από το AIDS!

Από neolaia.gr Team 5 Μαρτίου 2019

Ακόμη ένας ασθενής φαίνεται να έχει θεραπευτεί από τον ιό του AIDS!

Ο ιός AIDS ήταν ένας από τους πιο θανατηφόρους ιούς στον κόσμο τη δεκαετία του 1990! Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια καταστολής του ιού με θετικά αποτελέσματα!

Και σήμερα έγινε γνωστών ότι για δεύτερη φορά στον κόσμο, ασθενής φαίνεται να θεραπεύθηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών από δωρητή με ανθεκτικότητα στον HIV.

Ο άνδρας με AIDS στο Λονδίνο έγινε ο δεύτερος γνωστός ασθενής που φαίνεται να έχει θεραπευθεί τελείως από τον ιό, έπειτα από μεταμόσχευση προ τριετίας βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών από δωρητή με ανθεκτικότητα στον HIV.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δωρητής είχε μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που προσδίδει αντίσταση στον ιό HIV. Οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, ενάμισι έτος αφότου σταμάτησε την αντιρετροϊκή φαρμακευτική θεραπεία κατά του HIV, δε δείχνουν να υπάρχει το παραμικρό ίχνος λοίμωξης στον οργανισμό του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ραβίντρα Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature». Μάλιστα οι ερευνητές δήλωσαν:

«Δεν υπάρχει καθόλου ιός που να μπορούμε να μετρήσουμε. Δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε τίποτε. Ο ασθενής θεωρείται λειτουργικά θεραπευμένος και σε ύφεση.

Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για θεραπεία. Μετά από δύο χρόνια θα μιλάμε περισσότερο για θεραπεία.»

Ο άνδρας αποκαλείται πλέον «ο ασθενής του Λονδίνου», σε αναλογία με τον «ασθενή του Βερολίνου», τον Αμερικανό Τίμοθι Μπράουν, που ήταν και ο πρώτος και μοναδικός έως τώρα ασθενής που έγινε γνωστό το 2007 ότι, ύστερα από μια παρόμοια θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων μυελού των οστών στη Γερμανία, απαλλάχθηκε από τον ιό HIV και παραμένει μέχρι σήμερα θεραπευμένος.

«Ο ασθενής του Λονδίνου» παραμένει ανώνυμος και αγνώστου ηλικίας!

Μάλιστα ο ίδιος, είχε μολυνθεί από τον ιό HIV το 2003 και το 2012 διαγνώσθηκε επίσης με λέμφωμα Hodgkin, μια μορφή καρκίνου του αίματος. Το 2016 οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών, κάτι που ήταν η τελευταία ελπίδα επιβίωσης του.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το AIDS έχει σκοτώσει περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους από τότε που εμφανίσθηκε στη δεκαετία του 1980. Περίπου 37 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα μολυσμένοι με τον ιό αυτόν.

Οι περισσότεροι επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, για το κατά πόσο τέτοιες θεραπείες, μπορούν να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς με AIDS. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι η διαδικασία είναι ακριβή, πολύπλοκη και έχει αρκετούς κινδύνους.

Ακόμη ένα αρνητικό είναι το γεγονός ότι πρέπει να βρεθούν κατάλληλοι δωρητές με τη σπάνια μετάλλαξη (CCR5 Δέλτα 32), που χαρίζει ανοσία έναντι του ιού.

Δες ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – 1η Δεκεμβρίου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486