ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Βγήκε επιτέλους η απόφαση για την αύξηση των μισθών!

Από neolaia.gr Team 5 Μαρτίου 2019

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού πριν από λίγες μέρες, ήρθε η ώρα αυτός να συνδεθεί και με τις αμοιβές των εργαζομένων σε προγράμματα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία. Αυτό πλέον είναι πραγματικότητα, αφού η σχετική τροπολογία δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι αμοιβές των ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας εξισώνονται με τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και ταυτόχρονα καταργείται η χαμηλότερη αμοιβή που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών στα προγράμματα. Η αύξηση των αμοιβών της κοινωφελούς εργασίας θα ισχύσει αναδρομικά από την 1/2/2019, την ημερομηνία ισχύος της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Το πρώτο εδάφιο του στοιχείου 5.1 της υποπαραγράφου ΙΔ.1 της παρ. ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 (Α΄ 107) αντικαθίσταται, με ισχύ από 1.2.2019, ως εξής:

«5.1. Οι καθαρές αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται ίσες με το 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε νόμιμου κατώτατου μηνιαίου μισθού ημερησίως και όχι ανώτερες από το καθαρό ποσό του εκάστοτε νόμιμου

κατώτατου μηνιαίου μισθού μηνιαίως. Σε περίπτωση βραδινής απασχόλησης, χορηγείται προσαύξηση είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα εφαρμοστεί αναδρομικά για όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που τρέχουν αυτή τη στιγμή. Πράγμα που σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων, θα λάβουν αναδρομικά τις αυξήσεις του Φεβρουαρίου με τον μισθό τους τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: ΟΑΕΔ: Μάθε πώς θα κάνεις αίτηση για τις 500 θέσεις εργασίας!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486