Captain Marvel: Η πρώτη γυναίκα υπερήρωας της Marvel ήρθε για να μείνει!
Η Captain Marvel ήρθε εδώ για να μείνει και μας χαρίζει ένα καλό κεφάλαιο για το MCU!

Μετά από 20 ταινίες στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, ήρθε και η πρώτη ταινία που πρωταγωνιστεί μία γυναίκα υπερήρωας, το Captain Marvel. Θα περίμενες από ένα τόσο μεγάλο κινηματογραφικό franchise να έχει ήδη κάνει μία τέτοια ταινία, αλλά οι άντρες υπερήρωες είχαν το πάνω χέρι.

Μόνο η Black Widow, της Scarlett Johansson ήταν στην αρχική ομάδα των Avengers και, μετά προστέθηκε και η Scarlet Witch, της Elizabeth Olsen, που για κάποιο λόγο, ενώ είναι αρκετά δυνατή, την έχουν είτε υπό περιορισμό, είτε κάπου να περιμένει.

Όλα αυτά, όμως τελειώνουν με την Captain Marvel που υπόσχεται να αλλάξει το σκηνικό!

Είδες στο τέλος του Avengers: Infinity War που ο Nick Fury την κάλεσε, και από τότε ανυπομονείς να τη δεις σε δράση! Τώρα, ήρθε η μεγάλη στιγμή. Και δεν είναι τυχαίο που κυκλοφορεί στην Αμερική, στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Brie Larson, λοιπόν, έχει το βάρος να υποδυθεί, τον πιο μεγάλο θηλυκό χαρακτήρα του MCU. Μίας γυναίκας που έχει χάσει τη μνήμη της από τη ζωή της στη Γη και κατοικεί στον πλανήτη Χάλα μαζί με ένα είδος εξωγήινων των Kree.

Αυτοί που λες βρίσκονται διαρκώς σε πόλεμο με τους Skrull, που είναι άλλοι εξωγήινοι που μπορούν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε θελήσουν. Η Captain Marvel, έχοντας πλέον εκπαιδευτείς ως Kree, παίρνει μέρος στη μάχη αυτή.

Για να θυμηθεί, όμως, το παρελθόν της, θα έρθει στη Γη, όπου σιγά- σιγά θα ξεκλειδώσει και καλά κρυμμένα μυστικά για τον αιώνιο αυτό πόλεμο!

Η ταινία, θυμίζει αρκετά την πρώτη φάση ταινιών της Marvel. Είναι μία ωραία, διασκεδαστική και άκρως περιπετειώδης γνωριμία με τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Βέβαια, έχει και άλλα στο μυαλό του.

Όπως το να γεμίσει κάποια κενά στην ιστορία του MCU, να σου γνωρίσει τα δύο είδη εξωγήινων και να σου δείξει πώς ο Nick Fury σκέφτηκε τους Avengers! Όλα αυτά, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την Captain Marvel!

Και εδώ είναι που το σκηνοθετικό δίδυμο των Anna Boden (η πρώτη γυναίκα που σκηνοθετεί ταινία της Marvel) και Ryan Fleck, έχουν το πάνω χέρι. Μπορεί η ταινία να σε ζαλίζει με την πλοκή και τα εφέ της, πάντα στο κέντρο της, όμως, είναι η Captain Marvel.

Σε αυτό ευθύνεται και πολύ η οσκαρική Brie Larson που, επιτέλους, αφέθηκε ελεύθερη να χαρεί μία ταινία και να μην παίζει μόνο στο δράμα. Πολλοί λένε, ότι είναι λίγο περίεργη στον ρόλο αυτό. Εγώ την βρήκα άκρως απολαυστική!

Θεωρώ ότι μας έδωσε έναν χαρακτήρα που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα… και, ίσως, πάνω, λόγω δυνάμεων, από τους Iron Man, Captain America και Thor. Και πιστεύω, ότι στη δεύτερη ταινία της σειράς θα μας καταπλήξει ευχάριστα.

Όσο για τα υπόλοιπα είναι στάνταρ δράση που περιμένεις από μία ταινία με υπερήρωες! Ευχάριστη νότα ο Nick Fury του Samuel L. Jackson και ο Goose, η γάτα που πραγματικά κλέβει την παράσταση.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία της Marvel, αλλά είναι μία ευχάριστη και πάνω του μετρίου εισαγωγή σε έναν χαρακτήρα που πρόκειται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Εγώ, πάντως, δεν μπορώ να περιμένω να τη δω ξανά σε δράση!

Δες επίσης: Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;