Ένα μεγάλο ερώτημα μόλις απαντήθηκε: Ποια είναι η διαφορά «Κοινωνιοπαθή» – «Ψυχοπαθή»;

Από neolaia.gr Team 9 Μαρτίου 2019

Εσύ τη γνωρίζεις;

«Κοινωνιοπάθεια» (sociopathy) και «ψυχοπάθεια» (psycopathy), δυο ευρέως αναγνωρισμένες ψυχιατρικές έννοιες, που παραπέμπουν σε δυο ξεχωριστούς τύπους διαταραχής της προσωπικότητας.

Η αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας είναι η πλησιέστερη διάγνωση σε αυτό που λέμε «κοινωνιοπάθεια» (sociopathy) και, παρότι στις περισσότερες ταινίες και σειρές πλέον, οι κοινωνιοπαθείς παρουσιάζονται ως «επικίνδυνα» άτομα, στην πραγματικότητα τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας μπορούν να διάγουν μια κανονική ζωή, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται.

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, οι δυο αυτές περιπτώσεις, κοινωνιοπαθείας και ψυχοπαθείας, έχουν 3 κοινά γνωρίσματα που συνίστανται: Στην υπερβολική αυτοπεποίθηση, τη δόλια συμπεριφορά και την ακραία χειριστικότητα, χαρακτηριστικά δηλαδή που δεν ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από το φίλτρο της ηθικής συνείδησης.

Παρά τα κοινά τους γνωρίσματα, όμως, ποια είναι τελικά η κομβική διαφορά αυτών των δύο ψυχικών διαταραχών, που τόσο πολύ συγχέουμε σήμερα;

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις:

Δες ακόμα: 17 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486