3 βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι φοβόμαστε να ερωτευτούμε
Γιατί φοβόμαστε τον έρωτα, ρε παιδιά;

Παρότι ο έρωτας είναι ένα υπέροχο συναίσθημα που μας ανεβάζει στα ύψη τη διάθεση, λόγω απότομης “έκρηξης” της σεροτονίνης στον οργανισμό μας, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συνήθως διστακτικοί και πολύ πολύ επιφυλακτικοί, όταν αισθάνονται το εν λόγω συναίσθημα να τους “χτυπάει την πόρτα”.

Σε ένα βαθμό δικαιολογημένα, καθώς ο έρωτας, παρότι εξωπραγματικός, μπορεί να προκαλέσει φόβο και άγχος σε πολλούς, με αποτέλεσμα, όταν κάνουν μια σχέση, να μην μπορούν ή να μην επιτρέπουν στον εαυτό τους να “δοθεί” στον άλλον ολοκληρωτικά ή να βιώσει το συναίσθημα στην απόλυτη έντασή του.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα, οι αιτίες αυτού του φόβου είναι πολύ συγκεκριμένες και προκύπτουν είτε από μια κακή ερωτική εμπειρία είτε από μια απογοήτευση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι συμβαίνει συνήθως!

Ποιοι είναι, όμως, οι 3 βασικότεροι λόγοι, για τους οποίους, φοβόμαστε τον έρωτα;

1. Έχουμε συνδέσει τον έρωτα με τον ανεξάντλητο πόνο, την απογοήτευση και τη βαθιά λύπη. Και ως ένα βαθμό δικαιολογημένα, γιατί από μικροί, σειρές και ταινίες που βλέπουμε και όλη η “μυθολογία” του έρωτα γενικώς, τον αναπαριστά ως μια εμπειρία που “πρέπει” να μας τσακίζει. Ενδεικτικός είναι ο ίδιος ο τρόπος που μιλάμε ή ακούσαμε να μιλούν για τον έρωτα: “Πεθαίνω για σένα”, “Θα πέθαινα για σένα”, “Αν φύγεις, θα πεθάνω”.

Μήπως αρχικά πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που μιλάμε για τον έρωτα; Έρωτας δεν είναι (μόνο) να υποφέρεις, να πέφτεις στα πατώματα και να κλαις χωρίς σταματημό.

2. Ο έρωτας συχνά βγάζει την πιο ευάλωτη πλευρά μας, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε να εκτεθούμε και να αφήσουμε τον άλλον να δει πόσο ευάλωτοι είμαστε. Περιφρουρούμε τον εγωισμό μας και καθόμαστε ήσυχοι στα αυγά μας.

Τι πειράζει όμως να δει ο άλλος την ευάλωτη και ανεπιτήδευτη πλευρά σου;

3. Η πιο διαδεδομένη αιτία φόβου για τον έρωτα οφείλεται σε προηγούμενες “κακές” εμπειρίες, όπου πληγωθήκαμε και πλέον μας είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε ξανά και να διαχειριστούμε μια παρόμοια κατάσταση.

Δεν είναι όμως όλες οι σχέσεις ίδιες και ούτε μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους καινούριους ανθρώπους που γνωρίζουμε σαν κακές συνέχειες προηγούμενων καταστάσεων.

Δες ακόμα: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν ερωτευόμαστε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
53'
1 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
52'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;