Εύκολες συνταγές: Τέλειο σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι!
Και νηστίσιμο έτσι για αλλαγή!

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο ή όλο ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι (μισό χοντρό, μισό ψιλό)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ η ολόκληρα λευκά (χωρίς φλούδα) κομμένα στη μέση οριζόντια
  • 1 πορτοκάλι + νερό για βράσιμο
  • επιπλέον φιλέ αμυγδάλου και σκόνη κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνετε τα άσπρα, χωρίς φλούδα αμύγδαλα, σε ρηχό ταψί για 5 λ. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώνουν.
  2. Βάζετε το πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζετε με νερό και το βράζετε για 1 ώρα φροντίζοντας να είναι πάντα καλυμμένο με νερό. Αν απαιτηθεί πιο πολύ νερό, προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  3. Μετά τη 1 ώρα βρασίματος αφαιρείτε το πορτοκάλι από τη φωτιά, το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Μετά το κόβετε στη μέση και το στύβετε πολύ καλά και ένα μπολ να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά του. Αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και βάζετε το υπόλοιπο πορτοκάλι στο μούλτι και το χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε τη κανέλα, το γαρύφαλο και σοτάρετε τα 2 είδη σιμιγδαλιών, ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να “καβουρδιστεί” και πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα, χωρίς όμως να καεί.
  5. Προσθέτετε τις τις 3 κούπες ζάχαρη, τις 4 κούπες νερό και το πορτοκάλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα στη φωτιά για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν θα ξεκολλάει από το μόνο του το μείγμα από το πάτο της κατσαρόλας και όταν τη γυρίσετε ελαφρώς στο πλάι τότε το μείγμα είναι έτοιμο.
  6. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το ψημένο αμύγδαλο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ισομερώς στο μείγμα.
  7. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Αφήνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα για 8-10 λ και μετά ξεφορμάρετε το χαλβά σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το σερβίρετε ζεστό ή και κρύο και αν δεν νηστεύετε το συνοδεύετε με παγωτό καϊμάκι ή βανίλιας.

Πηγή: sintayes.gr

Δες κι αυτό: Εύκολες συνταγές: Τα πιο υπέροχα (και πανεύκολα) τρουφάκια με καρύδια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
45'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
45'
0 - 2
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;