What? Οι επιστήμονες μόλις έκαναν πραγματικότητα το ταξίδι στον χρόνο!
Κι όμως κάποιοι ερευνητές κατάφεραν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω!

Πάντα ήθελες να ταξιδέψεις στον χρόνο, αλλά πίστευες ότι κάτι τέτοιο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και της επιστημονικής θεωρίας! Μία νέα, όμως, επιστημονική έρευνα ήρθε να τα αλλάξει όλα!

Μία έρευνα Ρώσων ερευνητών χαρακτηρίζεται ως επαναστατική καθώς με τη βοήθεια ενός κβαντικού υπολογιστή κατάφεραν αυτό που πολλοί θεωρούσαν έως σήμερα αδύνατον. Και αυτόν ήταν να γυρίσουν λίγο το “βέλος του χρόνου” αντίθετα!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας (ΜΙΡΤ), καθώς και συνάδελφοί τους από τις ΗΠΑ και την Ελβετία, ανακοίνωσαν ότι για κλάσματα του δευτερολέπτου και με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου αναστροφής του χρόνου επέστρεψαν την κατάσταση ενός κβαντικού υπολογιστή στο παρελθόν.

Με πιο απλά λόγια, γύρισαν τον χρόνο πίσω, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα! Κάτι άκρως επαναστατικό, καθώς πολλές θεωρίες υποστηρίζουν την γραμμική ροή του χρόνου και μόνο προς το μέλλον!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Γκόρντεϊ Λεσόβικ, που είναι και επικεφαλής του Εργαστηρίου Φυσικής της Κβαντικής Τεχνολογίας Πληροφοριών του ΜΙΡΤ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Scientific Reports”. Μάλιστα, υπολόγισαν και την πιθανότητα που έχει ένα ηλεκτρόνιο στο διαστρικό χώρο να ταξιδέψει αυθόρμητα πίσω στο χρόνο.

Συγκεκριμένα ο δρ. Λεσόβικ δήλωσε:

“Αυτή είναι μία από τις εργασίες μας πάνω στην πιθανότητα να παραβιαστεί ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής. Ο νόμος αυτός σχετίζεται στενά με την έννοια του βέλους του χρόνου που δείχνει προς μια μόνο κατεύθυνση: από το παρελθόν προς το μέλλον.

Δημιουργήσαμε τεχνητά μια κατάσταση που εξελίσσεται προς μια κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου”

Οι επιστήμονες, όπως ανέφεραν, έδειξαν ότι ένας κβαντικός υπολογιστής της ΙΒΜ είχε τη δυνατότητα να αντιστρέψει αυθόρμητα την εξέλιξη μιας κβαντικής κατάστασης και να κινηθεί προς το παρελθόν αντί προς το μέλλον.

Με ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού τροποποίησαν την κατάσταση του κβαντικού υπολογιστή, έτσι ώστε αυτή να εξελίσσεται προς τα πίσω. Κάνοντας το να έρθει σε αντίθεση με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής.

Όταν η κβαντική κατάσταση ενέπλεκε δύο κυβικά δυφία, τότε το ποσοστό επιτυχίας για την αναστροφή του χρόνου ήταν 85%, ενώ με τρία qubits, και λόγω περισσοτέρων σφαλμάτων στον κβαντικό υπολογιστή, το ποσοστό έπεφτε στο 50%.

Για να δούμε αν σε μερικές δεκαετίες θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και στον χρόνο!

Δες ακόμα: Quiz: Ποια χρονιά θα έπρεπε να είχες γεννηθεί;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;