10 καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι έχεις αρχίσει να βρίσκεις τον εαυτό σου
Πατάς γερά στα πόδια σου και μπράβο σου!

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ζωή, αν δε τη ζήσει, αν δε μεγαλώσει στον κόσμο αυτό και δε τον δει από την καλή κι απ’ την ανάποδη.

Όλοι μας κάτι προσπαθούμε να ανακαλύψουμε για τον κόσμο, την κοινωνία, τους ανθρώπους, τον εαυτό μας, όμως, μόνο “μπαίνοντας” στο παιχνίδι και παίζοντας, μπορείς να καταλήξεις σε κάποια συμπεράσματα, να κάνεις τους υπολογισμούς σου και να πεις τελικά: Θέλω αυτό, μ’ αρέσει αυτό, δε θέλω εκείνο, δε μ’ αρέσει το άλλο.

Αν, λοιπόν, δεν είσαι σίγουρος για το αν έχεις ξεκινήσει ήδη να πατάς γερά στα πόδια σου και να βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις, τότε θα στο θυμίσουμε εμείς!

Έχουμε και λέμε:

1. Δε θεωρείς πλέον τον εαυτό σου “θύμα” των συνθηκών, αλλά αντιλαμβάνεσαι τη ζωή σου και το πού έχεις φτάσει σαν μια αλυσιδωτή διαδικασία συνειδητών επιλογών και εμπειριών.

2. Δε φοβάσαι πια την απόρριψη, την αποτυχία, την απογοήτευση, γιατί έχεις καταλάβει πως όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

3. Αρχίζεις να συμφιλιώνεσαι με τον κόσμο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι αποδέχεσαι την κοινωνία όπως είναι. Εξοικείωση δε σημαίνει παθητική αποδοχή.

4. Κάνεις πράγματα, επειδή πραγματικά τα θες και τα απολαμβάνεις και όχι γιατί στα επιβάλλουν ή στα προτείνουν οι άλλοι.

Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να λέμε «ΟΧΙ»;

5. Σου φαίνεται κάπως περίεργο όταν συναντάς ανθρώπους, οι οποίοι δεν βοηθούν τον εαυτό τους να γίνει καλύτερος και έχεις σταματήσει να συναναστρέφεσαι γενικά με κόσμο, που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με το μέσα του.

6. Δε νιώθεις πλέον άβολα να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που δε γνωρίζεις, γιατί έχεις αρχίσει να πιστεύεις στον εαυτό σου και έχεις την όρεξη και την ικανότητα να ξεκινήσεις μια συζήτηση και να γνωριστείς.

7. Νιώθεις ευγνώμων και ευτυχής για αυτά που έχεις ήδη στη ζωή σου.

8. Δε σε τρομοκρατεί πλέον το μέλλον, αλλά το αντιμετωπίζεις σαν μια περιπέτεια, σαν ένα δημιουργικό challenge, όπου όλα ξεκινάνε από σένα και τελειώνουν σε σένα.

9. Έχεις σταματήσει να μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου και μαθαίνεις πως να σε φροντίζεις.

10. Έχεις αρχίσει να βάζεις τα όριά σου στους άλλους, πράγμα σημαντικό, διότι πλέον διαχωρίζεις ποιες αποφάσεις είναι δικές σου και ποιες εν μέρει των άλλων.

Δες κι αυτό: Όσο ζεις (ξε)μαθαίνεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;